Els veïns afectats per la casa ocupada de Plana de l'Hospital confien en una solució ràpida

Han agraït que l'actual govern hagi pres mesures i destinat més vigilància policial


Temes relacionats

Tres detinguts en una nova baralla a la casa ocupada divendres passat al vespre (22/ago/23)

Bernat Picornell: 'Que l'ocupació de la casa de Plana de l'Hospital no s'enquisti rau en la discreció' (21/ago/23)


  • Comparteix:

Mossos ha fet diverses intervencions a l'immoble aquest estiu / Foto: Cugat Mèdia

Mossos ha fet diverses intervencions a l'immoble aquest estiu / Foto: Cugat Mèdia

Els veïns afectats per l'immoble ocupat del carrer Plana de l'Hospital confien ara en una solució diligent, després d'any i mig de patir problemes de convivència i seguretat. Segons la portaveu dels veïns i comerciants d'aquest carrer i del carrer Indústria, Mireia Garcia, la jutgessa emetrà en breu la seva resolució i considera que aquesta serà favorable per als perjudicats. Garcia creu que la petició de desallotjament que al juliol van formular veïns, comerciants, Ajuntament, Policia Local i Mossos té prou arguments de pes per posar fi a una situació que ha portat els afectats 'a viure amb por durant molt de temps'.

Després dels incidents de fa una setmana, amb tres detinguts, els veïns han explicat com han afrontat un estiu marcat pels aldarulls constants protagonitzats pels ocupants de la finca. Mireia Garcia espera que l'entrega a la jutgessa de 190 queixes de veïns i comerciants, denúncies i informes policials, esdevinguin un cop d'efecte en un cas que, creu, tenen les de guanyar en tractar-se d'una 'ocupació delinqüencial'.

En nom dels veïns, Garcia ha agraït al nou govern l'assistència rebuda ja que, diu, hi hagut un major seguiment del cas amb contactes amb l'alcalde, Josep Maria Vallès, i el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell. També han constatat un major suport dels Mossos i de la Policia Local en els diferents 'episodis' d'aquest estiu.

No obstant això, Garcia creu que la presència d'aquests ciutadans del número 16 ha afectat la vida comercial a la zona. Garcia explica que tancarà la seva botiga d'animals, 'Feres', al carrer d'Indústria, en part motivada per aquesta situació d'inseguretat. Amb l'horitzó d'una ràpida resolució del cas, la portaveu veïnal demana a l'Ajuntament més presència policial i més cobertura en casos d'ocupació delinqüencial.

Arran dels últims aldarulls, l'alcalde, Josep Maria Vallès, va fer una piulada, que encara manté fixada a X, per explicar que el seguiment és i ha estat constant i ha agraït als afectats la paciència.



Cugat Mèdia ha contactat amb la propietat de l'immoble, la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, però aquesta ha preferit no fer declaracions 'en trobar-se l'assumpte en procés judicial'. La fundació destinarà la venda de l'immoble, un cop es desallotgi, a la investigació contra la malaltia.

Mireia Garcia

Estem esperant que la jutgessa decreti i tinguin la resolució per tirar endavant el desnonament. Vam presentar escrits explicant els aldarulls i que ens sentim intimidats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.