L'Ajuntament sancionarà el restaurant Yokoso pels tres casos de salmonel·la

El consistori està preparant l'informe dels fets i les infraccions comeses per poder iniciar el procediment sancionador


Temes relacionats

Reobre el restaurant afectat per tres casos de salmonel·la (11/ago/23)

Activat el protocol de Salut per dos casos de salmonel·la a un restaurant de Sant Cugat (10/ago/23)


  • Comparteix:

El restaurant va haver de tancar després que Salut Pública detectés deficiències / Foto: Cugat Mèdia

El restaurant va haver de tancar després que Salut Pública detectés deficiències / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament sancionarà el restaurant asiàtic Yokoso pels tres casos de salmonel·la que s'hi van produir a finals de juliol. El consistori ha iniciat un expedient sancionador amb un informe dels fets i de les infraccions comeses pel restaurant. A partir d'aquest informe, els serveis jurídics municipals posaran en marxa el procediment sancionador. La llei marca multes per a les infraccions en matèria de seguretat alimentària que oscil·len segons la gravetat del cas: fins a 5.000 euros per a infraccions lleus, entre 5.000 i 20.000 euros per a infraccions greus i d'entre 20.000 i 600.000 euros per a infraccions molt greus. Per la seva banda, la família afectada per la intoxicació ja ha denunciat el restaurant per danys.


Cronologia del cas

L'Agència de Salut Pública va activar el protocol per una possible intoxicació alimentària al restaurant Yokoso el 8 d'agost després que la família afectada per la salmonel·la avisés el consistori. Dos dels membres de la família van haver de requerir ingrés hospitalari. Altres clients també van manifestar a les xarxes que havien patit vòmits i diarrees després de visitar l'establiment.

Tècnics del Servei de Salut Pública van dur a terme la inspecció sanitària del restaurant i van detectar deficiències de les instal·lacions i d'higiene que haurien provocat la contaminació encreuada dels aliments. Un fet que va portar al cessament immediat de l'activitat de l'establiment i al seu tancament fins que adoptés les mesures necessàries per resoldre les deficiències detectades.

Yokoso, finalment, va reobrir les portes dos dies després. L'Agència de Salut Pública va aprovar la reobertura després de comprovar que l'establiment havia pres les mesures necessàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.