Desallotjada la casa ocupada del carrer de Plana de l'Hospital

La desocupació ha estat per ordre judicial amb els suport d'efectius ARRO dels Mossos


Temes relacionats

Els veïns afectats per l'ocupació a Plana de l'Hospital animen altres a alçar la veu ( 5/set/23)


  • Comparteix:

L'immoble ocupat del carrer de Plana de l'Hospital ha quedat desallotjat aquest dimarts per ordre judicial. La desocupació s'ha produït amb efectius ARRO dels Mossos d'Esquadra requerits pel jutjat, que han entrat en l'immoble a la força però sense que s'hagi produït cap incident. Dins l'edifici hi havia quatre persones, de les quals per a cap consta cap delicte amb violència. Per això, i en tractar-se d'un delicte lleu per ocupació -usurpació-, dues han sortit una vegada facilitat un domicili conegut i les altres dues han estat traslladades a comissaria per a la identificació. Ara, la intenció de la propietat de l'immoble, la Fundació Josep Carreras, que va denunciar l'ocupació al novembre del 2022, és tapiar l'edifici i impedir una nova ocupació. Aquest dimarts a la tarda patrulles de Mossos han fet vigilància de seguiment de l'immoble que, ara, disposa de vigilància privada contractada per la propietat.

L'ocupació d'aquest immoble havia generat les queixes dels veïns de la zona per problemes de convivència i seguretat. Els mateixos Mossos d'Esquadra reconeixien a Cugat Mèdia que aquest edifici està entre la dotzena d'espais ocupats i vigilats pel cos policial al municipi, tot i que no tots generen problemes de convivència com aquest cas.

De fet, després de nombroses queixes per problemes de convivència, es va activar un dispositiu permanent de vigilància policial i els cossos de seguretat han hagut de fer diverses intervencions en els darrers mesos.

L'última, la detenció de tres persones membres d'aquest immoble per altres delictes. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, el jutge ha decretat l'ingrés a presó dels tres detinguts.

Des de l'Ajuntament, el consistori s'ha felicitat perquè finalment s'hagi resolt aquesta situació que generava problemes de convivència per al veïnat i els comerços. En un comunicat, també des de Vox, que ha estat presents durant el desallotjament, han assegurat que amb el buidat de casa "per fi els veïns dormiran tranquils i segurs".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.