El context polític marca els actes institucionals de la Diada

El respecte als drets i llibertats de Catalunya ha estat present en els discursos


  • Comparteix:

L'Onze de Setembre manté el to reivindicatiu que s'ha fet evident en les ofrenes d'entitats i partits polítics al monument a Rafael Casanova. Enguany, però, marcat pel context polític sorgit de les eleccions espanyoles. Llengua, cultura i llibertats han estat els principals clams, als quals s'han sumat també crits d'independència i un record per a les víctimes del terratrèmol al Marroc.

L'únic moment no previst ha estat la protesta de membres de l'ANC, que han donat l'esquena durant els discursos polítics en protesta per la seva absència durant les ofrenes de les entitats. Els únics partits amb representació al consistori que no hi han assistit han estat el PP i Vox.

La resta de l'ofrena s'ha desenvolupat amb normalitat sota el protagonisme de les entitats, especialment les de cultura popular. A la presència dels Gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, s'ha sumat un pilar dels Gausacs i una sardana de l'Entitat Sardanista. Després els actes s'han traslladat a la Rambla del Celler, on ha tingut lloc el discurs institucional de l'alcalde, Josep Maria Vallès; la Lira ha posat la música i l'Esbart i el Grup Mediterrània han ofert el 'Ball de l'homenatge'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.