Valldoreix vol més reconeixement 'institucional, legislatiu i financer' per a les EMD

La vila ha viscut la Diada Nacional de Catalunya amb l'ofrena al valldoreixenc Francesc Busquets i Pujol


  • Comparteix:

'Des de Valldoreix i en la celebració de la nostra Diada Nacional reclamem una llei pròpia per a les EMD'. Ho ha dit aquest dilluns el president de l'administració descentralitzada, Juanjo Cortés, en el discurs institucional de l'Onze de Setembre, on ha reclamat que les EMD tinguin més 'reconeixement institucional, legislatiu i financer'. La trobada ha aplegat col·lectius de la vida política i social de la vila al pati de la Casa de la Vila, on s'ha fet l'ofrena floral al valldoreixenc Francesc Busquets i Pujol, heroi de la Guerra de Successió.

En el discurs, el president Cortés ha reivindicat les EMD com"espais de trobada, de convivència, de cultura i d'homes i dones, que sense fer distincions de classe, treballem conjuntament per a un futur millor per a les persones, pels nostres pobles i viles, i per a la nostra nació". Ha posat l'accent reivindicatiu en la defensa de la llengua catalana, que ha lloat com a "eina de cohesió social, d'identitat i de cultura".

La trobada ha arrencat amb un minut de silenci per les víctimes del terratrèmol del Marroc i, també, per la mort a Ucraïna de la cooperant catalana Emma Igual. El punt final l'ha posat la Coral l'Harmonia, que ha interpretat l'himne de Valldoreix i 'Els segadors'.








Juanjo Cortés

Necessitem una Catalunya articulada on les EMD tinguem el reconeixement institucional, legislatiu i financer que ens mereixem. Reclamem una llei pròpia per a les EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.