Transformar imatges en paraules: 20 anys de l'Associació Veïnal del Centre-Estació

La plataforma veïnal ha fet un recorregut històric a través d'un taller d'escriptura creativa aquest dissabte al Centre d'Art Maristany


  • Comparteix:

L'Associació Veïnal del Centre Estació ha celebat els 20 anys aquest dissabte /Foto: Cugat Mèdia

L'Associació Veïnal del Centre Estació ha celebat els 20 anys aquest dissabte /Foto: Cugat Mèdia

L'Associació Veïnal del Centre-Estació (AVCE) ha celebrat els 20 anys aquest dissabte amb un taller d'escriptura creativa: 'Un barri, un temps, una mirada' al Centre d'Art Maristany. Una desena de persones ha participat en aquest acte que ha tingut com a mestres de cerimònia la filòsofa i terapeuta Carme Serret i la filòsofa Susana Tovias. Una vintena de fotos històriques de Tino Rubio ha servit per crear poemes o versos dels assistents que seran recollits en un llibret commemoratiu de l'aniversari. Aquest llibret està previst que es publiqui abans de finalitzar l'any.

Un barri amb un origen rural

El barri va néixer amb un passat agrícola i rural, però la transformació de la ciutat, amb l'arribada del ferrocarril ha anat fent que aquest caràcter canviés a plenament urbà. L'Associació Veïnal del Centre-Estació es va crear l'any 2003 amb l'objectiu d'aglutinar tot el teixit associatiu del barri. Una cinquantena de socis integra aquesta plataforma que ha vist com una de les grans reivindicacions que sempre han demanat s'ha fet realitat: que els autobusos deixin de circular per la plaça Lluís Millet.

"Aquesta és una de les grans fites que s'han aconseguit per passejar pel nostre barri", ha destacat la presidenta, Esmeralda Pierulivo. "Un altre dels objectius que tenim és disposar d'un local propi al nostre barri i no haver d'anar a la Casa de Cultura per fer les reunions. L'antic Bar Catalunya podria ser una bona ubicació així com també acollir un centre cívic", ha explicat la presidenta.

La festa de les fotografies i les paraules

El taller d'escriptura creativa 'Un barri, un temps, una mirada' ha servit per recordar el passat a través d'una trentena d'instantànies de tots els temps. Un taller que compleix la tercera edició i on els assistents han visualitzat les fotografies i han construït un relat (en forma de poema o versos). Aquest treball quedarà recollit en un llibret que es publicarà abans de finalitzar l'any.

La coordinació de la filòsofa i terapeuta Carme Serret i de la també filòsofa Susana Tovias ha ajudat els assistents a potenciar el vincle entre la fotografia i les paraules. A l'acte també s'ha fet referència a Dolors Renau, figura clau dels dos primers tallers i psicòloga feminista que va lluitar molt per aquest moviment.

Durant l'acte Carme Serret ha llegit un poema de Francesc Jaume Maragall anomenant 'Dos poemes' que recorda la història del barri. Serret ha explicat que "amb el llenguatge sempre expliquem sentiments i records i aquest és l'objectiu del taller".




Carme Serret

Una de les intencions del llenguatge és expressar el que sentim.

Esmeralda Pierulivo

El barri del centre sempre té aquells records i aquella història única de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.