Collserola Paisatge Viu adverteix que l'ampliació de les franges de protecció forestal només compleix la normativa

Celebren el nou contracte aprovat al ple de setembre, però demanen més gestió forestal per fer front als grans incendis


Temes relacionats

Aprovat un nou contracte de manteniment de vegetació contra incendis forestals (18/set/23)


  • Comparteix:

Imatge del sotabosc de Collserola / Foto: Cedida

Imatge del sotabosc de Collserola / Foto: Cedida

L'associació Collserola Paisatge Viu celebra l'ampliació de les franges de protecció i l'augment de la periodicitat de la neteja que suposarà el nou contracte de manteniment de vegetació contra els incendis forestals que acaba d'aprovar l'Ajuntament. Aquesta associació fa temps que reclama que les franges actuals són insuficients. El seu president, Jaume Llansó, afirma que aquesta millora simplement suposa el compliment de la normativa i que caldrà anar més enllà per fer front als incendis i millorar les condicions de seguretat dels veïns dels barris de Collserola. En declaracions a Cugat Mèdia, Llansó demana ara abordar la gestió forestal del parc, especialment per crear una discontinuïtat que realment aturi el foc.

"Els incendis cada vegada són més violents i la normativa dels 25 metres pot quedar curta per als incendis que tenim en aquests moments", ha valorat el president de Collserola Paisatge Viu, qui apunta com a següent pas a la gestió forestal. "És un error que no hi hagi discontinuïtat, amb mosaic agroforestal", afirma. Segons aquest veí de la Floresta, crear aquesta discontinuïtat "genera un paisatge més resilient als grans incendis".

El 15 d'abril de 2023 Collserola Paisatge Viu va fer una acció de protesta i va tallar durant 10 minuts l'utopista C-16 a l'altura dels Túnels de Vallvidrera per demanar protegir aquest entorn natural amb la potenciació de la ramaderia extensiva i l'ampliació de les franges de seguretat.


El nou contracte de manteniment de vegetació contra els incendis forestal es va aprovar al ple municipal de setembre i ara s'haurà de licitar. La previsió és poder-lo adjudicar a principis del 2024, amb l'objectiu de realitzar els treballs de prevenció abans de la propera campanya d'estiu, que s'inicia durant el mes de maig.




Jaume Llansó

Els incendis cada vegada són més violents i la normativa dels 25 metres pot quedar curta per als incendis que tenim en aquests moments.

Jaume Llansó

El següent pas és la gestió forestal. És un error que no hi hagi discontinuïtat, amb mosaic agroforestal. Això ens genera un paisatge més resilient als grans incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.