Operació policial a Sant Cugat contra una xarxa de comerç il·legal d'animals de companyia

Es tracta d'un macrooperatiu a Catalunya i Madrid en què hi participen efectius de Mossos, Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Guàrdia Civil


  • Comparteix:

Imatge d'un gos / Foto: PxHere (Creative Commons)

Imatge d'un gos / Foto: PxHere (Creative Commons)

Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil duen a terme un dispositiu a diverses poblacions de Madrid i Catalunya, entre elles Sant Cugat, contra una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d'animals de companyia, a la qual s'atribueixen diversos delictes continuats de maltractament animal, estafa, falsedat documental, intrusisme professional i blanqueig de capitals. Al municipi, els Mossos han confirmat a Cugat Mèdia que han fet una entrada a una botiga d'animals, però no han donat més informació perquè el cas està sota secret d'actuacions. La Policia Local i la secció de protecció animal de la regidoria de Medi Ambient han intervingut en les investigacions prèvies indiciàries d'aquesta operació.

Segons ha comunicat el cos de Mossos, l'operatiu s'ha iniciat a les 6 h d'aquest dimecres i hi participen més de 100 efectius, entre policies i funcionaris especialitzats. Es preveuen 11 entrades i escorcoll en diversos municipis d'ambdues comunitats i la detenció de divuit persones.

Per realitzar aquesta intervenció s'ha organitzat un equip conjunt d'investigació (ECI) format per agents especialitzats en delictes econòmics i en medi ambient de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), de la Guàrdia Civil (GC), de la Policia Nacional (PN) i de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra (PGME), liderats pels Jutjat d'Instrucció 23 de Barcelona i la Fiscalia Provincial especialitzada en medi ambient. Després de mesos d'investigació s'han pogut recopilar indicis i proves per desmantellar l'organització criminal que estava activa des de feia més de vuit anys.

L'Ajuntament ha explicat a Cugat Mèdia que la Policia Local i la secció de protecció animal de la regidoria de Medi Ambient ha intervingut en les investigacions prèvies indiciàries d'aquesta operació. Segons l'Ajuntament, la Policia Local va aportar informació original sobre la qual els Mossos i Guàrdia civil han instruït la investigació.

Cinc detinguts

El Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona ha acordat aquest divendres presó provisional, comunicada i sense fiança per al presumpte cap de la xarxa criminal de comerç il·legal d'animals de companyia desarticulada. El Jutjat ha rebut en declaració cinc detinguts relacionats amb el cas, obert per maltractament animal continuat, delicte continuat d'estafa, delicte continuat de falsedat documental, intrusisme professional, blanqueig de capitals i pertinença a organització o grup criminal. Els altres quatre detinguts han quedat en llibertat amb mesures cautelars. L'operació es troba encara sota secret, cosa per la qual de moment es desconeix si alguna de les detencions s'ha produït a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.