Les reivindicacions ciclistes es colen en un Dia sense cotxes que només talla un tram de la Rambla del Celler

L'Assemblea de la Bici ha organitzat una pedalada per l'anella verda en l'últim dia de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible


  • Comparteix:

El Dia sense cotxes ha tancat la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible a Sant Cugat. Una setmana d'actes per promoure una mobilitat més saludable i alternativa al vehicle privat i contaminant. En l'últim dia de la iniciativa ha pres el protagonisme el tall de la Rambla del Celler des de la plaça del Celler fins el carrer de la Sort, un tram en què s'han celebrat diferents tallers per als més petits. L'Assemblea de la Bici, per la seva banda, ha organitzat una pedalada per l'anella verda per reclamar mesures més 'valentes' i criticar la decisió de l'Ajuntament de treure les pilones d'alguns trams del carril bici.

En aquest sentit, el membre de l'entitat Ernest Vidal ha apuntat que els actes de la Setmana de la Mobilitat "sumen", però es queden "curts" pel seu "poc impacte, sobretot en el Dia sense cotxes". Des de l'Assemblea de la Bici reclamen mesures estructurals més valentes per fer front al canvi climàtic i posen el focus en l'administració. "L'etapa d'aconsellar la ciutadana ja s'ha acabat perquè no funciona, la gent agafa igulament el cotxe", ha dit Vidal.

Més enllà de l'última jornada de la iniciativa, la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible ha consistit principalment en activitats per conscienciar els infants com un circuit de karts a pedals, tallers a les escoles i activitats a la Rambla del Celler. La tinenta d'alcaldia de Mobilitat i Canvi Climàtic, Cristina Paraira, ha explicat que la iniciativa serveix per "sensibilitzar la ciutadania i posar en valor l'espai públic i la manera més sana de moure's per la ciutat".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.