L'AFA del Ciutat d'Alba reclama més manteniment i la reducció de les quotes de material

L'entitat alerta que les famílies es veuen obligades a assumir el 75% del pressupost destinat al material escolar i altres activitats


  • Comparteix:

L'AFA demana més manteniment per a la pista del centre / Foto: Ciutat d'Alba

L'AFA demana més manteniment per a la pista del centre / Foto: Ciutat d'Alba

L'AFA de l'escola Ciutat d'Alba alerta que l'increment de les quotes de material per aquest curs han experimentat un augment del 10% 'que resulta insostenible'. En el cas de primària, l'augment és del 30% fins a arribar als 245 euros l'any. En un comunicat, l'associació apunta que les famílies es veuen obligades a assumir un 75% del pressupost de l'escola destinat a material i altres despeses com les colònies i els desplaçaments de les excursions i la piscina. En aquest sentit, l'AFA critica el funcionament del val escolar, que per aquest curs no ha servit per cobrir aquesta quota ni altres despeses com les llicències digitals.

Més enllà de la quota de material que paguen a l'escola, les famílies de l'AFA també paguen una quota de 35 euros l'any per poder assumir, entre d'altres, el servei de la biblioteca del centre. Amb aquests diners, l'associació s'encarrega de dotar l'espai de mobiliari, recursos i de contractar una bibliotecària. "Aquest copagament és un triple pagament: impostos, quota de material i quota de la biblioteca, entre d'altres coses", lamenta Fran Leal, president de la nova junta directiva de l'AFA del Ciutat d'Alba.

Per altra banda, l'entitat també posa el focus en la "manca de manteniment" del centre, en especial el de la pista esportiva. "La pista no s'ha tornat a pintar des que es va inaugurar l'escola, està en molt males condicions i a l'estiu és pràcticament impossible ser-hi", remarca Leal, que explica que l'anterior junta no va aconseguir resposta per part del consistori a les seves demandes, al·legant manca d'efectius de la brigada municipal. De moment, el nou equip de govern sí que ha posat fil a l'agulla amb la problemàtica de la calor i ha comunicat que plantaran arbres per tenir més ombra al pati.


Fran Leal

A més de la quota de material, paguem una quota de l'AFA, que es qui s'encarrega de tenir el cost de tenir una biblioteca. Paguem el mobiliari, els recursos i a la bibliotecària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.