El judici contra els tres santcugatencs detinguts a les protestes pro Hasél serà el 3 d'octubre

La Fiscalia demana a cadascun dos anys de presó, 290 euros de multa i que no puguin apropar-se a menys de 200 metres del passeig de Gràcia


Temes relacionats

Alerten que els santcugatencs detinguts a les protestes de suport a Hasél van patir 'humiliacions, insults i maltractament psicològic' ( 9/jun/21)

Surten del calabós els tres joves de Sant Cugat detinguts a les protestes pro Hasél (22/feb/21)


  • Comparteix:

El grup de suport als tres encausats 'A l'atzar, nosaltres' / Foto: Cugat Mèdia

El grup de suport als tres encausats 'A l'atzar, nosaltres' / Foto: Cugat Mèdia

El judici contra els tres santcugatencs encausats per les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél se celebrarà el 3 d'octubre. La Fiscalia demana dos anys de presó per un presumpte delicte de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i danys pel llançament d'objectes. El ministeri públic també demana una multa de 290 euros per cap i que no puguin apropar-se a menys de 200 metres del passeig de Gràcia. Des del grup de suport als encausats 'A l'atzar, nosaltres' denuncien que els tres santcugatencs van ser detinguts de manera 'violenta' i 'aleatòria' i que van ser sotmesos a 'humiliacions, insults i maltractament psicològic' per part dels Mossos d'Esquadra.

'A l'atzar, nosaltres' posa també sobre la taula "l'arbitrarietat policial" en la detenció dels tres santcugatencs i assegura que "podria haver estat qualsevol", ja que aquest cas forma part d'un sistema "que persegueix totes les persones que surten al carrer, lluiten i s'organitzen".

El grup també fa una crida a acompanyar els encausats el dia del judici, que se celebrarà a l'Audiència Provincial de Barcelona. Per altra banda, per recuperar els diners invertits en el procés judicial, el col·lectiu ha organitzat una sèrie d'activitats i concerts a la plaça de Barcelona el 20 d'octubre.





'A l'atzar, nosaltres'

Aquest 3 d'octubre, el Martí, el Pol i el Rafa s'enfronten a dos anys de presó, acusats de desordres públics pel simple fet de manifestar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.