La defensa dels santcugatencs encausats per les protestes pro Hasél: 'La versió policial no se sosté per enlloc'

El judici contra els tres santcugatencs, a qui la Fiscalia demana dos anys de presó per a cadascun d'ells, s'ha celebrat aquest dimarts


  • Comparteix:

Línia policial a Barcelona durant una manifestació contra l'empresonament de Hasél / Foto: ACN

Línia policial a Barcelona durant una manifestació contra l'empresonament de Hasél / Foto: ACN

La defensa dels tres santcugatencs encausats per les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél confia que 'han posat en evidència que la versió policial no se sosté per enlloc' en el judici celebrat aquest dimarts a l'Audiència Provincial de Barcelona. L'advocat dels santcugatencs, David Aranda, ha explicat que han pogut contradir la versió dels agents de policia, que durant el judici han defensat que van fer seguiment de quatre persones que causaven aldarulls al voltant de passeig de Gràcia amb Verdaguer de 21.15 h a 22.15 h fins que van procedir a la detenció. L'historial d'ubicacions dels mòbils dels acusats, però, els situa al barri de Gràcia, i no a la zona que diu la policia, ha explicat Aranda a Cugat Mèdia.

L'advocat també ha explicat que els agents no van concretar cap acció que haurien comès els acusats i que, tot i que van fer seguiment a quatre persones per causar aldarulls, només en van detenir tres. "Els acusats són innocents fins que es demostri el contrari. Ens hem limitat a exposar la debilitat provatòria de les tesis de la Fiscalia", ha remarcat Aranda, que creu que la sentència podria sortir "en un o dos mesos".

Els tres santcugatencs s'enfronten a dos anys de presó per un presumpte delicte de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i danys pel llançament d'objectes. El ministeri públic també demana una multa de 290 euros per cap i que no puguin apropar-se a menys de 200 metres del passeig de Gràcia. Per fer front als diners invertits en el procés judicial, el col·lectiu de suport als tres encausats 'A l'atzar, nosaltres' ha organitzat una sèrie d'activitats i concerts a la plaça de Barcelona el 20 d'octubre.


David Aranda

Els agents de policia van mantenir que van veure quatre persones causant aldarulls, però vam aconseguir demostrar amb l'històric de les ubicacions de Google que els acusats no es trobaven en aquella zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.