La Marxa Infantil més màgica acosta un cop més la natura a la canalla

2.000 parelles han participat en la 64a d'aquesta iniciativa organitzada pel Club Muntanyenc


  • Comparteix:

Semblava que fos a cosa feta que aquest matí de diumenge Sant Cugat s'hagi llevat amb una boira que es filtrava pels carrers i per les zones verdes. Unes condicions que han dotat els primers compassos de la 64a Marxa Infantil de Regularitat d'un ambient màgic que ha fet que la caminada dels 2.000 marxaires que hi han participat fos, encara, més especial. Ha estat una jornada, organitzada pel Club Muntanyenc, que ha transcorregut sense incidències destacades i que ha permès al miler de parelles apropar-se a l'espai natural de Collserola, sense el qual és difícil imaginar la ciutat.

Malgrat l'ambient boirós de primera hora, finalment ha escampat i el dia ha estat esplèndid. "Ha anat molt bé, ha estat una Marxa magnífica", ha celebrat el president del Club Muntanyenc, Joan Bel. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha subratllat el caràcter "pedagògic" de la caminada: "És una activitat que fa que gràcies als nens, molts pares siguin més sensibles de l'entorn natural".

Els veritables protagonistes de la Marxa, els infants, també han dit la seva: compartir una estona amb els amics, relaxar-se un cop acabi la prova i gaudir de la natura són els aspectes que la canalla destaca d'aquest recorregut de prop de 10 quilòmetres.

Moment de la sortida de la Marxa

Moment de la sortida de la Marxa / Foto: Genís Marcet


Petjada verda

Enguany, la Marxa té un caràcter sostenible i solidari. Per aquesta edició, la cursa té el segell 'Petjada verda' de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i bona part dels regals als guanyadors seran ecològics. Pel que fa al punt solidari de la cursa, cada inscripció inclou l'aportació d'un euro al projecte 'Gimnàstica sense barreres', que treballa perquè nens i nenes amb discapacitat intel·lectual puguin realitzar tota o una part de les sessions dels grups d'iniciació de la secció de gimnàstica del Club Muntanyenc.






Joan Bel

Ha anat molt bé, ha estat un Marxa magnífica. El temps ens ha acompanyat. Els infants, contentíssims, que és el més important.

Infants

És una caminada que pots fer amb amics. / Em fan mal els peus i quan em trec les sabates m'agrada. / M'agrada caminar, fer esport. / Pots triar una parella i tens un amic per parlar.

Josep Maria Vallès

És una activitat que fa que gràcies als nens, molts pares siguin més sensible de l'entorn natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.