Carme Roca torna a agafar les regnes de la Coordinadora d'AFES

La santcugatenca retorna al càrrec amb el copagament com una de les principals qüestions a resoldre


  • Comparteix:

La santcugatenca Carme Roca / Foto: Cugat Mèdia

La santcugatenca Carme Roca / Foto: Cugat Mèdia

Carme Roca és la nova presidenta de la Coordinadora d'AFES de Sant Cugat. La santcugatenca, que ja havia estat presidenta de l'entitat, agafa el relleu a Xènia Amorós, que estava en funcions des que va anunciar a finals del curs passat que feia un pas al costat. El principal repte de la nova junta és el copagament als centres públics. Roca ha explicat a Cugat Mèdia que volen estudiar quina és la despesa que les famílies han d'assumir en les escoles públiques de Sant Cugat per tal d''incidir políticament i fer pedagogia'. En aquest sentit, la presidenta de l'entitat recorda que les quotes que es paguen als centres públics 'són voluntàries' i que els centres no les haurien de reclamar.

La Coordinadora d'AFES també ha fet èmfasi en aquest inici de curs en el forat econòmic que l'Ajuntament va anunciar que patia. "Quan hi ha problemes econòmics sempre repercuteixen en el més essencial i en les persones més vulnerables", ha destacat Roca, que es mostra escèptica amb l'equip de govern. "Van dir que no retallarien ni es deixaria de fer res, però la realitat és que ja no s'estan fent algunes coses", ha apuntat la presidenta de la Coordinadora d'AFES. L'entitat ja va alertar de possibles retallades en un comunicat.

En aquest sentit, Roca ha lamentat que l'Ajuntament no hagi compensat les "despeses extraordinàries" que les famílies han assumit des de la pandèmia. "Les AFA no som entitats financeres. No se'ns pot demanar que assumim més despesa quan encara no hem recuperat la que se'ns deu", ha dit.

Pel que fa a la composició de la nova junta, queda de la següent manera. Carme Roca n'és la presidenta; Carola Alegre, la secretària; Lídia Manguán, la tresorera, i Alba Calvet n'és la vocal. Roca, Alegre i Calvet ja formaven part de l'anterior junta, mentre que Manguán es torna a incorporar a l'entitat després de dos anys.


Carme Roca

Ens centrarem en fer un tampteig i saber què ens estem gastant les famílies a les escoles públiques de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.