Acord entre la Generalitat i el Ministeri pels intercanviadors ferroviaris a Sant Cugat

Està previst que costin uns 36 milions d'euros, que pagarà el Ministeri o Adif


  • Comparteix:

Vista aèria de l'estació de Volpelleres / Foto: Territori

Vista aèria de l'estació de Volpelleres / Foto: Territori

El Ministeri de Transports i Mobilitat del govern espanyol i el Departament de Territori de la Generalitat han arribat a un acord per fer realitat els intercanviadors ferroviaris de Renfe i FGC a Sant Cugat. Així, s'inicia la tramitació administrativa i econòmica del conveni que permetrà habilitar aquesta infraestructura, que costarà uns 36 milions d'euros que pagarà el Ministeri o Adif.

Un dels intercanviadors connectarà les estacions de l'R8 de Rubí (Rodalies) i la d'Hospital General (FGC). L'altre lligarà l'estació de l'R8 de Sant Cugat amb la de Volpelleres.

Adif farà un estudi previ per determinar l'abast de les actuacions precises per materialitzar els centres d'intercanvi, determinar la seva viabilitat i les afeccions a la xarxa ferroviària existent.

Tot plegat ho han anunciat el secretari d'Estat del Ministeri, David Lucas, i la consellera de Territori, Ester Capella, en la celebració del 175è aniversari del primer ferrocarril de la península Ibèrica entre Barcelona i Mataró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.