Sant Cugat es bolca amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat

La ciutat dona aquest diumenge el tret de sortida a una setmana d'activitats


  • Comparteix:

Imatge de la presentació de les activitats / Foto: Ajuntament

Imatge de la presentació de les activitats / Foto: Ajuntament

Sant Cugat celebra el Dia internacional de les persones amb discapacitat amb una setmana d'activitats per visibilitzar el col·lectiu i implicar-hi la ciutadania. Des d'aquest diumenge i fins al 3 de desembre, una desena d'activitats com tornejos esportius, música, cinema, xerrades i una fira d'entitats socials donarà forma a un programa que, enguany, creix amb voluntat de seguir fent-ho i que compta amb la implicació d'una quinzena d'entitats, entre les quals Cugat Mèdia, que ofereix una sessió de cinema per a tothom i continguts vinculats a la celebració. Sota el lema 'Som especials, com tothom', la d'enguany és la primera programació impulsada pel Comissionat de la Discapacitat, una nova figura creada aquest mandat.


Imatge del cartell de la programació; obra de Jordi Mestre, artista de Windown

Imatge del cartell de la programació; obra de Jordi Mestre, artista de Windown / Foto: Jordi Mestre


Un dels plats forts de la programació és la 1a Fira del Dia Internacional de les persones amb discapacitat. La cita aplegarà el 3 de desembre a la plaça d'Octavià una vintena d'entitats socials de 10 a 14 h per compartir experiències i apropar-se a la ciutadania. La fira també comptarà amb actuacions musicals, una sessió de zumba, un 'showcooking' i la lectura del manifest, al punt del migdia i de la mà de tres persones amb discapacitat.

A més de les activitats programades, Cugat Mèdia ofereix aquests dies continguts vinculats per visibilitzar el col·lectiu i aproximar una realitat de la qual tothom en forma part.

Programació

  • 26 de novembre Sessió de discoteca adaptada a la sala Bocca, de 17 a 20 h. Organitza ASDI (Cal inscripció prèvia a asdi@asdi.cat)
  • 28 de novembre Torneig de Futbol adaptat, de 10 a 13 h, al camp de Can Magí. Organitzat per la Penya Blaugrana.
  • 29 de novembre Xerrada 'Una escola era tothom, una escola per a cadascú', a les 17.30 h, al Casal Torreblanca. Organitzada pel Comissionat per la discapacitat
  • 30 de novembre Sant Cugat participarà en la Jornada comarcal d'entitats i serveis de l'àmbit de la discapacitat 'Al Vallès Occidental, Sumem Capacitats', a la Fira de Sabadell.
  • 1 de desembre Torneig de bàsquet entre el Taller Jeroni de Moragas i Grup Catalònia al Pav-3, d'11.30 a 13 h. Col·labora Unió Esportiva Sant Cugat (UESC).
  • 2 de desembre Projecció de la pel·lícula 'Campeonex' als Cinemes Sant Cugat, a les 12 h. Amb el suport de Cugat Mèdia. La sessió, que és gratuïta via invitació, ofereix els nivells de llum i so adaptats a tots els col·lectius.
  • 3 de desembre Dia Internacional de les persones amb Discapacitat 'Som especials, com tothom'. La jornada inclou una Fira d'entitats socials, de 10 a 14 h a la plaça d'Octavià amb un concert del grup Árboles Amarillos, sessió de zumba amb Grup Catalònia, la lectura del manifest i showcooking en viu amb l'Aula Gastronòmica. També l'emissió a TV Sant Cugat dels debats 'Envelliment i discapacitat' i 'Parlem d'Autisme'.

  • CONSULTA LA PROGRAMACIÓ COMPLETA AQUÍ

    La programació ha estat impulsada pel Comissionat de la Discapacitat, amb la col·laboració de la Taula de la Discapacitat de Sant Cugat i diverses entitats i empreses de la ciutat (ASDI, Penya Blaugrana, UESC, Windown, Cugat Mèdia, Televisió de Sant Cugat, Cinemes Sant Cugat, Taller Jeroni de Moragas, Grup Catalònia, Gent Gran de Sant Cugat, Acompanya'm, Bocca, AVAN i Mútua de Terrassa).



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.