La Nit de les Religions posa l'empatia al centre per a l'entesa i la convivència

Una quinzena de confessions han participat de la jornada, organitzada per l'Ajuntament i AUDIR


  • Comparteix:

La màxima d'actuar amb els altres com agradaria que ho fessin amb un mateix és quelcom comú a la gran majoria de confessions religioses. Un compromís amb l'empatia que s'ha posat de manifest aquest dissabte a la Nit de les Religions, que ha celebrat la segona edició amb un programa d'activitats que han tingut lloc a l'Escola Municipal de Música i a les seus de les diferents creences. Es tracta d'una jornada organitzada per l'Ajuntament i l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) que ha fet possible activitats lligades a una quinzena de confessions que s'acullen a la ciutat.

Amb una realitat diversa sobre la taula, "l'empatia és més necessària que mai", ha apuntat el codiredor d'AUDIR Arnau Oliveres. La Nit de les Religions serveix, així, per "promoure espais de diàleg, de relació i vincles per conèixer l'alteritat". "Estem visibilitzant una realitat que hi és i que sovint passa desapercebuda", ha subratllat Oliveres.

En el mateix sentit s'ha pronunciat l'alcalde, Josep Maria Vallès, que considera que la jornada és "un espai de comunió" que referma el fet que Sant Cugat és una "ciutat d'acollida on hi conviuen persones d'arreu del món". De fet, l'alcalde ha reivindicat la idea de l'empatia: "És millor empatitzar que tolerar perquè la tolerància suposa l'esforç d'acceptar l'altre i empatitzar suposa posar-se a la pell de l'altre".

A banda de les activitats, el Conservatori ha acollit una petita exposició on s'ha posat llum a les característiques de diferents religions: des del cristianisme a l'islam, passant pel judaisme i el budisme, entre d'altres. Els punts en comú de totes elles, com el respecte als altres, han estat al centre de la mostra.






Arnau Oliveres

L'empatia és més necessària que mai. Promovem espais de diàleg, de relació, de vincles. Hi ha una trobada. Si es respecten les diferències, ja ho tindríem.

Josep Maria Vallès

És millor empatitzar que tolerar. La tolerància diu que un fa un esforç per acceptar. Empatitzar és posar-se a la pell de l'altre.

Arnau Oliveres

Estem visibilitzant una realitat que sovint passa desapercebuda. Quan invisibilitzes una cosa, malament rai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.