La jutgessa desestima el recurs contra el trasplantament d'arbres que impedia la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

La sentència encara no és ferma, ja que ADENC té 15 dies per presentar recurs d'apel·lació


  • Comparteix:

Imatge del projecte de construcció de l'escola La Mirada al Parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Ajuntament

Imatge del projecte de construcció de l'escola La Mirada al Parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Ajuntament

El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha desestimat el recurs d'ADENC contra el projecte de trasplantament d'arbres per possibilitar la construcció de l'edifici de La Mirada al Parc del Bosc de Volpelleres. La resolució no significa que s'aixequin les mesures cautelars que, paral·lelament, va demanar l'associació. Així, la jutgessa no accepta el recurs que ADENC va interposar en contra del projecte perquè considera que la modificació del PGM (Pla General Metropolità) per ubicar La Mirada dins el bosc és 'totalment vigent', i aquesta és la que ordena el trasllat dels arbres. Ara, ADENC té ara 15 dies hàbils per presentar un recurs d'apel·lació davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Interpel·lat durant l'Audiència Pública, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha dit que aquest dimarts es reuniran els dos partits de govern (Junts i ERC) per decidir com respondre a la resolució judicial.


CONSULTA AQUÍ LA SENTÈNCIA QUE DESESTIMA EL RECURS CONTRA EL PROJECTE DE TRASPLANTAMENT

Una mirada al recorregut pels jutjatsAl maig de 2022 es presenta un segon contenciós administratiu per part d'ADENC, en concret, contra les aprovacions dels projectes per a la construcció de l'escola La Mirada i de trasplantament de l'arbrat. Aquest recurs és el que ha estat desestimat el passat divendres per la jutgessa Ramona Guitart. En la seva resolució, la jutgessa menciona una sentència del TSJC de la seva secció tercera (2803/2022 de 14 de juliol de 2022), on diu que "els equipaments són tan importants com les zones verdes a les ciutats".

Recordem que aquest mateix jutjat, el contenciós administratiu número 10 de Barcelona, va imposar mesures cautelars el 14 de novembre de 2022, suspenent l'aprovació definitiva del trasplantament d'arbrat i arbustos que havia de facilitar la construcció de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres. La magistrada va acceptar llavors així la petició del recurs administratiu interposat per l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC). Era la tercera vegada que l'entitat ho intentava i, finalment, va aconseguir frenar el projecte. L'Ajuntament, però, va presentar un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra aquesta decisió, i ara els jutjats donen la raó al consistori i, per tant, podrà reprendre, si vol, els treballs per construir l'escola.

CRONOLOGIA DE LA MIRADA: UNA CURSA D'OBSTACLES

ADENC va presentar dos contenciosos més, un contra la modificació del planejament (PGM) i l'altre contra l'execució del projecte educatiu. Del primer, ADENC no va demanar mesures cautelars i, per tant, la modificació és vigent, com diu la jutgessa, fins que no es dicti sentència d'aquest primer contenciós. I del segon, els ecologistes sí que van demanar mesures cautelars, però en aquest cas van ser denegades. En aquest cas, per tant, el contenciós també segueix el seu curs, però cap dels dos impedeix de moment la construcció de l'escola La Mirada a la ubicació actual del Bosc de Volpelleres, segons explica la jutgessa en la seva resolució.

Nota de premsa del PSC

El Partit dels Socialistes de Sant Cugat ha sigut el primer a donar oficialitat a la decisió de la jutgessa amb una nota de premsa amb la qual es felicita per la notícia, i exigeix al govern municipal actual "que no demori el reinici de les obres per a la construcció de l’escola; ara ja no hi ha excuses".

Audiència Pública

Tot això ha passat durant el matí, i unes hores més tard, durant l'Audiència Pública del ple municipal, un representant de l'AFA ha preguntat per la situació de l'escola. La resposta de l'alcalde ha sigut reiterar que aquest és un tema que el preocupa a el i a tot el govern des del primer dia, i que aquest dimarts a primera hora del matí es reuniran els 13 membres del govern de Junts i ERC per decidir la resposta a la resolució de la jutgessa d'aixecament de les mesures cautelars.

La resta de partits del plenari també ha volgut dir la seva, i tots li han reclamat al govern que am la decisió del jutjat, ja no hi ha cap impediment per iniciar les obres al Bosc de Volpelleres tal com van començar el 7 de novembre de 2022, i que una setmna després es van aturar amb les cautelars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.