ADENC apel·larà la desestimació del recurs contra el trasplantament d'arbres per construir l'escola La Mirada

Els ecologistes recorden que fins que la sentència no sigui ferma no es poden iniciar les obres, i que la sequera també impedeix el trasplantament


  • Comparteix:

Imatge d'una manifestació dels ecologistes en contra de la construcció de La Mirada de fa un any / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'una manifestació dels ecologistes en contra de la construcció de La Mirada de fa un any / Foto: Cugat Mèdia

Les entitats ecologistes ADENC i Sos Bosc Volpelleres anuncien que presentaran recurs d'apel·lació contra la resolució del jutjat contenciós número 10 que desestima el recurs contra el trasplantament d'arbres previ a la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres. La jutgessa va emetre la sentència desestimatòria el 15 de novembre, però no és ferma fins que es resolgui aquesta apel·lació. En un comunicat, els ecologistes recorden que les cautelars continuaran vigents fins que es resolgui el nou recurs i que, tot i això, el decret de sequera impedeix el trasplantament d'arbres.

Per aquest motiu, com que tant per un fet com per un altre les obres no podrien començar, creuen que hi ha temps per desenvolupar la ubicació alternativa que va proposar el govern municipal actual el 12 de setembre, que és just al costat d'on ara hi ha els mòduls.

En el comunicat també expliquen, de l'argumentació que fa servir la jutgessa a la sentència, la clau de la construcció o no al Bosc de Volpelleres de l'edifici de l'escola depèn del contenciós que ADENC va presentar contra la modificació del planejament que es va fer, i que és "totalment vigent". Cal recordar que els ecologistes no van demanar mesures cautelars en aquest recurs, i per tant, segueix el seu curs als jutjats en aquests moments. ADENC argumenta, però, que l'Ajuntament -el govern tripartit anterior- va justificar aquesta modificació del PGM per la inexistència d'una ubicació alternativa, cosa que el govern actual "ha desmentit" amb l'anunci del 12 de setembre passat.

CONSULTA EL COMUNCAT COMPLET D'ADENC I SOS BOSC VOLPELLERES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.