El Rotary Club amplia el radi d'acció amb la 1a Nit Rotària de l'Empresa

Barcelona Global, Fluidra i Pharos han reflexionat sobre geoestratègia, geoeconomia i geopolítica


  • Comparteix:

Planes, Urarte i Conesa, durant la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

Planes, Urarte i Conesa, durant la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

El Rotary Club Sant Cugat ha posat fil a l'agulla a l'objectiu d'expandir el seu camp d'acció per donar-se a conèixer al màxim nombre de persones i entitats del municipi. Un exemple ha estat la celebració de la 1a Nit Rotària de l'Empresa que ha aplegat 80 persones a la Masia Can Ametller amb l'objectiu d'abordar els reptes de futur per a les empreses des del punt de vista geopolític, geoeconòmic i geoestràtegic amb les visions d'empreses i holdings punters. Empreses estratègiques com Barcelona Global, Fluidra i Pharos han coincidit a apuntar, en la xerrada 'Conversant amb el futur', que les companyies han d'apostar per adaptar-se a un escenari mundial convuls i, malgrat això, marcar la diferència.

El president de la consultora estratègica Pharos, Marcos Urarte, ha trencat el gel fent una radiografia del món actual, un planeta "canviant, incert i accelerat". Una situació que, segons Urarte, posa de manifest que és en èpoques convulses quan les empreses poden obtenir els millors avantatges competitius. En aquest sentit ha situat la pandèmia com un element que ha posat a prova les empreses, però ha advertit que el major repte que afrontarà el món serà la lluita contra el canvi climàtic. Urarte ha pronosticat que el món tindran moltes crisis, i la majoria incertes, per aquest motiu aquelles que nedin còmodament entre riscos seran les que millor beneficis obtindran. I és aquí on ha mirat cap a la batalla de la supremacia mundial entre Estats Units i la Xina com el taulell de joc on es decidirà el futur a nivell mundial.

L'exalcaldessa i CEO de Barcelona Global, Mercè Conesa, ha aterrat el taulell d'escacs a l'òrbita local per posar en valor les ciutats en un món globalitzat. Per a Conesa, les ciutats juguen la seva partida "perquè són palanques econòmiques que van més enllà dels estaments tradicionals" i han d'afrontar els reptes fent de les incerteses una oportunitat. Una aposta que, segons Conesa, ha de de ser sinònim de crear, retenir i impulsar el talent. Per fer-ho possible, Conesa veu necessari disposar de polítiques que fomentin sous adequats i un ecosistema d'innovació i recerca. I així, sumant talent, bones connexions intercontinentals i disposició de capital és que les ciutats poden jugar amb taulell d'escacs global.

Seguint la mateixa línia, el president de la santcugatenca Fluidra, Eloi Planes, ha centrat el seu discurs en la necessitat que les empreses convisquin de forma saludable amb el canvi, el risc i el repte. Per a Planes, "les empreses que han tingut la capacitat d'aprofitar els canvis i reubicar-se han resultat guanyadores". No obstant això, ha assegurat que "fem tard" en la lluita contra el canvi climàtic i confia que els avenços tecnològics siguin la solució "al que vindrà a partir d'ara".

La xerrada, a la qual ha assistit l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha servit per recollir diners per comprar taules per a l'hort de la Llar d'Avis de la Parròquia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.