Els joves parlen del debat dels mòbils: 'S'ha de donar d'acord amb la maduresa de cadascú'

Cugat Mèdia parla amb quatre adolescents de 1r de Batxillerat per saber la seva opinió de la petició de prohibició fins als 16 anys


  • Comparteix:

Martí Civit, Pedro Cerdán, Joan Gimeno i Genís Marcet, quatre joves de 16 anys que parlen del debat dels mòbils i els adolescents / Foto: Cugat Mèdia

Martí Civit, Pedro Cerdán, Joan Gimeno i Genís Marcet, quatre joves de 16 anys que parlen del debat dels mòbils i els adolescents / Foto: Cugat Mèdia

Fa setmanes que el debat de l'edat que un adolescent ha de tenir el primer mòbil està protagonitzat per pares i mares i experts, però encara no havíem sentit la veu dels joves. Cugat Mèdia ha reunit a quatre adolescents de 16 anys de Sant Cugat -els presentadors del programa 'L'Hora dels joves' de Ràdio Sant Cugat- per escoltar les seves opinions. Expliquen quan van tenir el seu primer smartphone, quines són les regles dels seus instituts, i què n'opinen tot aquest debat. Es diuen Martí Civit, Pedro Cerdán, Joan Gimeno i Genís Marcet. Podeu escoltar la conversa sencera aquí.

ESCOLTA-HO

Davant la petició de molts pares que el primer telèfon intel·ligent no els tinguin fins als 16 anys, tres d'ells expliquen que van tenir el seu primer telèfon entre 5è de Primària i 1r d'ESO. Pedro Cerdán, però, el va tenir l'any passat, a 4t d'ESO, i assegura que no va sentir la necessitat de tenir-lo abans. En aquest sentit, Joan Gimeno considera que l'edat d'aquest primer telèfon va en funció "de la maduresa de cadascú" i la capacitat d'autocontrol davant el mal ús que se'n pot fer, ja que és "addictiu", admet.

Durant la tertúlia, també han explicat quines són les normes dels seus instituts -Angeleta Ferrer, Leonardo da Vinci, Liceo Politècnic i l'Avenç-, i com els centres concertats són més restrictius amb els mòbils, com l'Avenç, que els requisa igual que el Thau, i, en canvi, els públics sempre han sigut més laxes, però cada cop són més estrictes amb la prohibició, com el Leonardo des d'aquest curs.

Tot i això, tots quatre admeten que les normes i els reglaments estan perquè els alumnes, quan poden, se les saltin...






Joan Gimeno

Jo crec que el mòbil s'ha de donar d'acord amb la maduresa de cadascú. Una persona menys madura no tindrà tant autocontrol. Hi ha un ús sa, i un ús no sa que no pots controlar si no tens la maduresa suficient.

Pedro Cerdán

Jo penso que està molt bé aquest moviment, fins i tot arriba tard, crec jo. A mi m'ha anat bé. Tu estàs vivint la teva infantesa i adolescència i quan et donen un mòbil és com si convertissis en un adult i la teva vida canvia una mica.

Genís i Martí

Les normes estan si hi ha un professor davant, i també hi ha professors que se les salten, i no direm noms.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.