Quin és el patrimoni dels vocals de l'EMD de Valldoreix?

Sis dels nou representants tenen com a mínim un immoble i un d'ells es queda a les portes de ser gran tenidor


Temes relacionats

Quin és el patrimoni de les regidores i regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat? (29/set/23)


  • Comparteix:

Junta de veïns de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Junta de veïns de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Segons l'article 75.7 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local (LRBRL), els representants locals de les administracions públiques estan obligats a registrar dos documents de caràcter públic abans de prendre possessió del càrrec. Es tracta de la declaració d'incompatibilitats i activitats que els puguin proporcionar ingressos i la declaració de béns patrimonials dels quals són propietaris i la participació en societats. Tal com va fer amb els regidors de l'Ajuntament, Cugat Mèdia repassa la declaració de béns patrimonials dels nous volcals de l'EMD de Valldoreix. Sis dels nou representants acrediten immobles, siguin habitatges, pàrquings, naus, trasters o locals, la majoria dels quals a Sant Cugat. Entre aquests, destaca un que gairebé és gran tenidor, en tenir 10 habitatges.

Els registres són públics i, d'acord amb les lleis de transparència, han d'oferir informació relativa a la situació patrimonial dels representants, en la qual no s'inclouen dades que identifiquin els béns declarats que puguin suposar una vulneració de la privacitat i seguretat dels càrrecs electes. Les declaracions estan disponibles a la web corporativa de l'EMD.



Immobles en propietat

Dels nou representants de la junta de veïns, tres no tenen cap immoble. Es tracta d'Adrian van der Hoeven (Junts), Carlos Aranguren (PP) i Pablo Baucells (Vox).

Dels sis representants restants, un acredita un únic immoble: Lluïsa Muñoz (Junts) té el 50% d'una casa a Valldoreix. El president de l'EMD, Juanjo Cortés (Valldoreix Plural) registra el 100% de la titularitat d'un pis i un pàrquing a Sant Cugat. Bernat Gisbert (Junts), té a Sant Cugat un pis i un pàrquing en propietat, i el 50% d'un altre pis i d'un aparcament. La vocal de govern Susanna Casta (PSC) acredita la meitat d'una casa a Sant Cugat, el 25% de dues naus a Granollers i el 25% d'un solar a Maó.

Un vocal que gairebé és gran tenidor

Actualment, segons l'Agència de l'Habitatge, es considera gran tenidor qui té més de 10 habitatges -excloent els garatges i trasters- o si es posseix un habitatge amb una superfície construïda de més de 1.500 metres quadrats. Gairebé és el cas del vocal de govern Ramon Segura (ERC) que té un total de 10 habitatges, dos d'ells amb el 100% de la titularitat, 7 amb el 50% i un altre amb el 25%. A banda, ostenta el 50% de 3 garatges i el 25% d'un altre. També acredita el 50% d'un solar i un traster. Dels 16 immobles que té, set estan radicats a Sant Cugat, tres a Sant Llorenç Savall, dos a Llançà, dos a Esterri d'Àneu i un altre a la Guingueta d'Àneu.

La renovació del concepte de gran tenidor està pendent del vistiplau del govern espanyol després que la Generalitat resolés les esmenes de la declaració dels 140 municipis considerats com a zones de mercat residencial tensionat, amb l’objectiu de poder-hi limitar el preu del lloguer. A l'últim document de la Generalitat es rebaixa el "més de 10" a "5 o més" el nombre d’immobles de propietat que marquen, per llei, qui és un gran tenidor.

Serà el cas del vocal de govern Xavier Humet (CUP) que té la titularitat al 100% de cinc habitatges, tres a Sant Cugat, un a Valldoreix i un altre a Rubí. A banda, Humet disposa de dos pàrquings i un local a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.