El 25-N interpel·la tothom

La lectura del manifest institucional ha donat el tret de sortida als actes del Dia Internacional contra les violències masclistes


Temes relacionats

L'Ajuntament atén 140 dones per violència masclista i manté dades de 2022 (21/nov/23)

82 santcugatenques tenen ordres de protecció per violència masclista (20/nov/23)


  • Comparteix:

Fotografia de l'acte de lectura del manifest del 25N / Foto: Ajuntament

Fotografia de l'acte de lectura del manifest del 25N / Foto: Ajuntament

Clam per incorporar tothom a la lluita contra les violències masclistes. Sant Cugat ha donat aquest divendres el tret de sortida als actes per commemorar el Dia Internacional contra les violències masclistes amb la lectura del manifest institucional que han llegit dues alumnes del cicle d'FP de Promoció de la Igualtat de Gènere. El text, consensuat per la Generalitat; les diputacions i les entitats municipalistes; reclama acabar amb 'el patriarcat i la ideologia masclista que el sustenta'. Una cinquantena de persones s'ha afegit a l'acte institucional, que ha comptat amb els representants de tots els partits polítics tret del PP i Vox.

Són els dos partits que no s'han adherit a aquest manifest, al qual sí que s'ha sumat l'Ajuntament a través del ple. El text reconeix el canvi profund que s'ha viscut en les darreres dècades per identificar les violències masclistes, però es pregunta per què no s'aturen i continuen estant presents. En aquest sentit, crida a la implicació de tothom a "trencar tots els silencis i tenir un paper proactiu en la prevenció i la detecció" i aconseguir erradicar les violències masclistes.

Per a les dues estudiants de l'institut FP que han posat veu al manifest, Celeste Barrionuevo i Joana Brau, aquest és el fet més important d'aquest manifest, que reclama que "tothom se sumi a aquesta lluita, perquè és una lluita de tothom".

Moment de la lectura del manifest

Moment de la lectura del manifest / Foto: Ajuntament


La regidora de Drets Socials, Igualtat i Feminismes, Gemma Aristoy, ha recordat que la violència contra les dones es presenta en molts àmbits i és una manifestació de discriminació i desigualtat. "Hem avançat, però mentre hi hagi una no ens podem donar per satisfetes", ha dit la regidora, qui ha cridat a posar fi a la violència cap a les dones. "Si toquen a una, ens toquen a totes", ha dit durant la seva intervenció.

De fet, l'alcalde, Josep Maria Vallès, s'ha comprès a posar tots els recursos necessaris fins que no hi hagi ni una sola víctima i també ha reclamat la implicació de tothom per lluitar contra aquesta xacra.

L'acte, conduït per la periodista Ester Castanyer, també ha comptat amb una actuació musical de Susanna Gatell, de Fusió, i una fotografia de tots els assistents amb petúnies liles.

Valldoreix clama contra les violències masclistes

El mercadet de Valldoreix s'ha tenyit de color lila per rebutjar les violències masclistes aquest dissabte, coincidint amb el Dia Internacional contra les violències masclistes. El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, i la vocal Susanna Casta, acompanyats de la comissionada per a les relacions amb Valldoreix, Susana Herrada, la presidenta de l'associació de Professionals i Comerciants de la vila, Olga Arróniz i una paradista del mercadet són les veus que han llegit el manifest institucional.

Lectura del manifest en el Dia Internacional contra les violències masclistes

Lectura del manifest en el Dia Internacional contra les violències masclistes / Foto: EMD Valldoreix









Barrionuevo / Brau

No hi hagi més veus callades, que fem pinya. És el que fa que tot canvii. / Necessitat de participació de tothom, tothom s'ha de sumar a aquesta lluita perquè és una lluita de tothom.

Josep Maria Vallès

Mentre hi hagi una sola víctima és una mala dada. Tota la societat hem d'anar a una per lluitar contra aquesta xacra, i això malauradament ho hem de continuar treballant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.