L'AFA La Mirada exigeix al govern de Junts i ERC que es posicionin si volen ubicar o no l'escola al bosc de Volpelleres

D'altra banda, les famílies es feliciten per l'arribada dels dos i últims mòduls per al curs vinent


  • Comparteix:

Imatge de com quedaria l'escola al Bosc de Volpelleres / Foto: Ajuntament

Imatge de com quedaria l'escola al Bosc de Volpelleres / Foto: Ajuntament

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) La Mirada demana que el govern de Junts i ERC expressi d'una forma clara el seu posicionament sobre si aposten per ubicar l'edifici de l'escola al parc del Bosc de Volpelleres o bé prefereixen 'el pla B' del pàrquing i els terrenys contigus a l'escola. Això conclou l'entitat després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb l'Ajuntament, i on també ha estat present la direcció del centre. El president de l'AFA, Marc Gilabert, no entén perquè el consistori no ha demanat a la justícia executar la sentència que desestima el recurs dels ecologistes contra els projectes de l'escola i el trasplantament i així activar la caiguda de les mesures cautelars que impedeixin iniciar les actuacions preliminars amb els arbres.

A la reunió d'aquest divendres han assistit l'alcalde, Josep Maria Vallès (Junts); el segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell (ERC), el quart tinent d'alcaldia, Jordi Puigneró (Junts), el regidor d'Urbanisme, Àngel Padrós (Junts) i la regidora d'Educació, Carme Ardid (Junts). Una trobada en la qual les famílies no han percebut un "posicionament clar" del govern de l'Ajuntament sobre la ubicació de la futura escola, quan ja fa cinc mesos del nou mandat.

En una entrevista amb Cugat Mèdia, Gilabert ha explicat que el govern posa molt de relleu la situació d'"incertesa" que dibuixen els processos judicials oberts i per aquest motiu "estan estudiant com procedir". Per a l'AFA el camí és clar: ubicar l'escola al bosc i així aplicar el projecte educatiu del centre. Una ubicació que va ser l'aposta de l'anterior govern tripartit, amb ERC al capdavant, però que no apareix al programa electoral de Junts, que ara porta el timó del govern. Es tracta d'un apunt que el president de l'AFA ha posat de manifest tot i remarcar que, a la reunió, els dos partits han donat imatge d'unitat.

Segons Gilabert, a la reunió el govern va mostrar preocupació per l'escenari judicial, per com això pot influir en el calendari del projecte i va recordar la possibilitat d'ubicar el centre al pàrquing contigu als mòduls, unit a altres terrenys adjacents. Una opció que l'AFA no contempla perquè "el pla B" seria renunciar al projecte educatiu de La Mirada i creuar "la línia vermella" de les famílies.

Els mòduls arribaran Sobre els mòduls que l'AFA reclama perquè estiguin a punt per al curs vinent, Gilabert s'ha felicitat per la confirmació del govern que la demanda serà una realitat. Aquests mòduls per als alumnes de primària aniran a terrenys qualificats com a zona verda perquè l'àmbit ja no disposa de més espai destinat a equipaments. Caldrà veure com es resol la ubicació d'aquests mòduls a nivell de planejament per part del govern.

En la reunió d'aquest divendres no s'ha tractat la problemàtica de la falta de cuina del centre. L'AFA ha protestat que l'Ajuntament hagi demanat que les famílies assumeixin els 80.000 euros del traspàs d'un local per poder disposar de cuina.


Marc Gilabert

Hem demanat una concreció que és seguir els passos lògics del procés jurídic. El dia del ple no hi va haver concreció. I una setmana després, tampoc. No sabem cap a on volen tirar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.