La Bombeta s'apaga després de 33 anys il·luminant Sant Cugat

La botiga de bombetes abaixa la persiana perquè els seus propietaris es jubilen i no han trobat un relleu


  • Comparteix:

Els encarregats de l'establiment, Pepi Helices i Andreu Garrell / Foto: Cugat Mèdia

Els encarregats de l'establiment, Pepi Helices i Andreu Garrell / Foto: Cugat Mèdia

Després de més de tres dècades il·luminant Sant Cugat, la botiga La Bombeta abaixarà la persiana aquest dijous. Ho farà just 33 anys després d'inaugurar-se, l'1 de desembre de 1990, perquè els responsables de l'establiment, Andreu Garrell i Pepi Helices, es jubilen. D'aquesta manera, la ciutat s'acomiada d'un negoci històric de l'avinguda de Catalunya, a tocar del Mercat Vell. Els propietaris van plantejar-se la possibilitat de traspassar la botiga, però no han trobat ningú que se'n vulgui fer càrrec. Tot plegat, en un context en què la compra per internet i les grans superfícies com Amazon hagin minvat el volum de feina de negocis com aquest.

Una qüestió de família

Abans que l'Andreu Garrell i la Pepi Helices s'hi instal·lessin fa 33 anys, el local era un taller de serralleria. Just al costat, el pare de l'Andreu hi tenia una petita botiga de material elèctric on hi va treballar durant 15 anys. També va ser el lloc on l'Andreu va començar a desenvolupar la mateixa passió per les bombetes. "Quan el meu pare es va jubilar, em va preguntar si volíem continuar amb el negoci. Amb la Pepi ens ho vam pensar i vam dir que sí, però que volíem anar al local del costat", explica l'Andreu Garrell.

Tots dos sols, l'Andreu i la Pepi van desmantellar l'antic taller i van condicionar l'espai per convertir-lo en la botiga que ha donat servei a la ciutat durant més de 30 anys. "Ens vam especialitzar en bombetes, però quan vam començar també veníem petits electrodomèstics i material elèctric", explica la Pepi. També recorda les cavalcades dels Reis. "Per aquí passaven els Reis i la botiga s'omplia de gent perquè els pares compraven piles per les joguines noves".

En el seu moment més àlgid, la botiga va arribar a tenir més de 500 models de bombeta diferents. "Teníem bombetes per a teatres, per als aparells dels oculistes, dels dentistes, càmeres de fotografiar, càmeres de projecció. I si no les teníem, les buscàvem", remarca l'Andreu, que destaca la importància que sempre han donat a l'atenció al client.

La crisi de 2008 i l'auge de les grans superfícies

"Nosaltres van notar la crisi cap al 2012, també amb l'arribada dels basars", explica l'Andreu, que assenyala les grans superfícies com a responsables de part de la seva situació. "La gent ara ve perquè li donem consell, fan una fotografia a la capsa i no els tornem a veure més", lamenta la Pepi. La pandèmia i la consolidació de les compres en línia han estat dos actors que han avançat una jubilació que, segons diu l'Andreu Garrell, "potser hauria arribat més tard". Tot i això, l'Andreu ara té 74 anys, i la Pepi, 72, així que la jubilació se l'han ben guanyada.


Andreu Garrell i Pepi Helices

Amb això de l'Amazon la gent pregunta molt, ve a aconsellar-se, escull el que creu convenient, fa la fotografia de la capsa i ja no tornen més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.