Els familiars d'usuaris de residències reclamen a Sant Cugat més personal d'atenció directa

50 persones s'han concentrat davant del Teatre-Auditori on s'han lliurat els premis de l'Associació Catalana de Recursos Assistèncials (ACRA)


  • Comparteix:

Familiars d'usuaris, davant el Teatre-Auditori / Foto: Cugat Mèdia

Familiars d'usuaris, davant el Teatre-Auditori / Foto: Cugat Mèdia

Augmentar les ràtios del personal d'atenció directa a les residències és urgent. Aquest ha estat el clam del mig centenar de persones que s'ha concentrat aquest dijous, convocats per l'Associació de Residents, Familiars i Amics (ARFA) de la residència Cugat Natura. Ho han fet davant del Teatre-Auditori amb motiu de la celebració dels premis de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) amb l'assistència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, a qui han reclamat actualitzar unes ràtios establertes fa 10 anys i millorar les condicions salarials d'aquests professionals. El secretari d'Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens, els ha traslladat que cal millorar el model actual d'atenció i que el govern treballa per cobrir les demandes dels més grans, especialment dels casos amb demència senil i Alzheimer.

La trobada ha comptat amb el suport de la Plataforma de Pensionistes, la CUP, Sant Cugat En Comú Podem i familiars d'altres residències com Amavir o Santa Rosa. "Les residències necessiten més personal" era el missatge de la pancarta que els afectats han reivindicat a la plaça de Victòria dels Àngels, mentre esperaven l'arribada del conseller.

Els familiars han llegit un manifest en què denuncien que les polítiques de l'àmbit de la Generalitat sempre afavoreixen l'empresa privada i que no fan prou en l'increment de personals als geriàtrics. Torrens ha insistit que el creixement de la demanda, l'equiparació dels sous amb el sector sanitari i la millora de l'atenció són premises que estan treballant.

Carles Campuzano ha saludat els assistents. Torrents i el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Oriol Amorós, han escoltat les demandes en presència del primer tinent d'alcaldia, Carles Brugarolas, i la regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy, que assistien a l'entrega de premis.

Aristoy, en declaracions a Cugat Mèdia, ha explicat que fa una setmana l'Ajuntament va reunir-se amb el conseller recordant la necessitat de tenir una segona residència pública. Mentre això no arriba, la regidora va exposar que cal concertar més places donat el gran nombre de població que necessita entrar a una residència. Una altra preocupació traslladada és la històrica manca de places publiques en centres de dia a Sant Cugat.







Familiars

Et donen uns percentatges d'hores a l'any on no podem veure les ràtios. Cal actualitzar-les ja!

Lluís Torrens

Falten recursos, tenim llistes d'espera, creixerà el model perquè hi haurà més demanda. Estem donant una pensada per veure com ho hem de fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.