Més d'un centenar d'afectats per un brot de gastroenteritis aguda a l'escola Àgora de Sant Cugat

Tres alumnes van requerir ingrés hospitalari durant 24 hores


  • Comparteix:

L'exterior de l'escola / Foto: Google Maps

L'exterior de l'escola / Foto: Google Maps

Més d'un centenar de persones de l'escola Àgora International School s'ha vist afectat per un brot de gastroenteritis aguda. El Servei d'Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC) va rebre una notificació el dissabte 25 de novembre per un possible brot, a causa d'un augment inusual de casos amb simptomatologia intestinal durant la nit del 24 al 25 de novembre. La investigació del brot encara segueix el seu curs, però des del centre educatiu asseguren que ja s'ha descartat una intoxicació alimentària després d'analitzar les mostres dels àpats de divendres.

Tal com va avançar el Tot Sant Cugat i ha pogut confirmar Cugat Mèdia, les dades actuals indiquen que el nombre d'afectats és de 117 persones. La clínica predominant entre els afectats ha estat de vòmits (80%), dolor abdominal (80%), malestar general (70%), diarrees (40%) i febre >37,5ªC (43%). En el 42% dels afectats el quadre clínic va desaparèixer en menys de 24-48 hores.

Tres alumnes van requerir ingrés hospitalari durant 24 hores. Des de la direcció del centre expliquen que la situació "ja està normalitzada" i que actualment només hi ha quatre alumnes afectats. També apunten que el brot es va focalitzar només en un dels edificis de l'escola, fet que els va portar a descartar que es tractés d'una intoxicació alimentària, ja que la cuina servei menjar a la totalitat del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.