'Sant Cugat amb Palestina' demana la fi dels bombardejos sobre Gaza

Les diferents associacions convocants de l'acte han organitzat una jornada solidària per recollir fons que enviaran al poble palestí


  • Comparteix:

Aquest és el cartell que han col·locat a la muralla del monestir per concloure la jornada / Foto: Cugat Mèdia

Aquest és el cartell que han col·locat a la muralla del monestir per concloure la jornada / Foto: Cugat Mèdia

L'associació 'Sant Cugat amb Palestina', integrada per un ampli teixit d'associacions i entitats de la ciutat com Cal Temerari, Arran o Hora Bruixa, ha demanat la fi dels 'bombardejos sobre la franja de Gaza i la massacre de Cisjordània per part d'Israel' en la lectura del manifest que ha encetat la jornada solidària celebrada a la plaça d'Octavià aquest dissabte. Un seguit d'activitats han omplert l'espai on les diferents entitats que hi han col·laborat han incentivat a la reflexió i la conscienciació amb el que succeeix a Palestina entre els assistents. Una jornada que ha servit per recaptar fons que aniran, segons han explicat des de l'organització, a ajuda humanitària per al poble palestí.

La cloenda de la cita s'ha fet amb la col·locació d'un mural a la muralla del Monestir de Sant Cugat amb un Guernica amb els colors de la bandera de Palestina -vermell, negre, verd i blanc- que han pintat els assistents al llarg del dia. De fet, la comunitat educativa de Catalunya està promovent la recreació en cartells i murals del Guernica amb aquests colors com a símbols dels diferents actes o concentracions que reivindiquen l'alliberació de les franges de Gaza i Cisjordània del control de l'estat d'Israel.

Diferents activitats com l'actuació del grup de dansa Folklore Dabkke o el dinar popular amb un menú típic del poble palestí han donat color a la jornada solidària d'aquest dissabte. En representació de 'Sant Cugat amb Palestina' i les diferents entitats convocants de la jornada, Júlia Bolao ha destacat "l'èxit participatiu per part de la ciutadania en les activitats" com la recaptació que s'ha obtingut.







Júlia Bolao

Estem molt contents i contentes perquè creiem que ha sigut tot un èxit, hem omplert la plaça d'Octavià des de primera hora que hem engegat la jornada amb activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.