Les persones amb discapacitat de Sant Cugat alcen la veu pels seus drets

Sant Cugat tanca una setmana carregada d'activitats amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat


Temes relacionats

'La gent no està acostumada a veure persones amb diversitat fent una vida normal' ( 3/des/23)

Un matí de cine per a tothom ( 2/des/23)

El Taller Jeroni de Moragas s'emporta el trofeu del Torneig de Bàsquet inclusiu ( 1/des/23)

El futbol inclusiu triomfa amb la 1a edició de la Penya Blaugrana Sant Cugat (28/nov/23)


  • Comparteix:

Els col·lectius de persones amb discapacitat de Sant Cugat alcen la veu per reclamar més drets educatius, laborals i habitacionals. La ciutat ha commemorat aquest diumenge el Dia internacional de les persones amb discapacitat amb una fira on les entitats socials han posat de manifest la seva tasca. Ha estat una trobada festiva, amb actuacions de dansa i de música i un caràcter reivindicatiu. Aquesta activitat ha culminat una programació que, durant tota la setmana, ha aplegat una desena d'activitats, com tornejos esportius, música, cinema i xerrades.


La lectura del manifest ha posat deures a les administracions perquè es reconeguin els drets de totes les persones, independentment de les seves capacitats. A Sant Cugat hi ha més de 300 infants de zero a 15 anys amb alguna discapacitat reconeguda i no hi ha cap escola d'educació especial. "Això fa difícil la conciliació", ha apuntat l'usuari de la Fundació Jeroni de Moragas Lalo Salazar.

En clau laboral el membre de la Catalònia Fundació Creactiva Carles Muñoz ha reivindicat la capacitat de la feina de generar inclusió i independència. "Volem treballar i fer-ho en entorns laborals inclusius i accessibles", ha reclamat. Finalment, la membre de la Taula TEA Clàudia Ceacero ha reivindicat el dret a l'habitatge per tenir "una vida independent". "Les persones amb discapacitat també han de triar com, on i amb qui viure, sense imposicions i sense veure'ns obligades a viure en llocs separats de la vida en comunitat", a apuntat.

Són uns reptes que s'entomen des de l'Ajuntament. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha posat en valor la mirada "transversal" que ofereix el comissionat per a les persones amb discapacitat, creat aquest mandat.

Sant Cugat ha acollit durant tota la setmana una desena d'activitats amb la implicació d'una quinzena d'activitats, sota el lema 'Som especials, com tothom'. "Hem de treballar perquè Sant Cugat sigui el més inclusiva possible", ha defensat l'alcalde.

La programació ha estat impulsada pel Comissionat de la Discapacitat, amb la col·laboració de la Taula de la Discapacitat de Sant Cugat i diverses entitats i empreses de la ciutat (ASDI, Penya Blaugrana, UESC, Windown, Cugat Mèdia, Televisió de Sant Cugat, Cinemes Sant Cugat, Taller Jeroni de Moragas, Grup Catalònia, Gent Gran de Sant Cugat, Acompanya'm, Bocca, AVAN i Mútua de Terrassa).




Lalo Salazar

El municipi té 306 infants de 0 a 15 anys amb discapacitat. La manca d'una escola d'educació especial fa que hagin d'anar a altres ciutats i això fa difícil la conciliació.

Josep Maria Vallès

El Comissionat té una mirada transversal, a través de tots els àmbits i interactuant amb les entitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.