Activat el dispositiu policial de Nadal per reforçar la seguretat a l'eix comercial

Policia Local i Mossos d'Esquadra augmentaran la presència d'agents als carrers de Sant Cugat amb l'operació Grèvol


  • Comparteix:

Una patrulla mixta de Policia Local i Mossos d'Esquadra fent vigilància per l'avinguda de Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

Una patrulla mixta de Policia Local i Mossos d'Esquadra fent vigilància per l'avinguda de Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat intensificarà de nou la vigilància i la presència policial als carrers de la ciutat, especialment als eixos comercials, per prevenir possibles delictes com furts i robatoris durant les festes de Nadal. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local ja han activat l'operació Grèvol amb patrulles mixtes que volen augmentar la sensació de seguretat tant per als comerciants com per als vianants. L'operatiu s'allargarà fins al 7 de gener.

El dispositiu Grèvol consta de tres fases: la primera és preventiva centrada en la informació, la segona està basada en l'acció operativa i la tercera és una avaluació per analitzar la seva efectivitat i detectar mancances. L'objectiu de tot plegat és evitar furts i robatoris en períodes d'acumulació de gent als carrers i centres comercials quan es fan grans compres.

El cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat, Manel Rodríguez, ha explicat que les patrulles seran mixtes amb Policia Local i Mossos i que es repartiran els "horaris calents", que són els que estan detectats com de més afluència i, per tant, amb més possibilitat d'actes delictius. D'altra banda, incrementaran la presència mòbil perimetral i algun control de pas a les entrades i sortides de la ciutat.

Rodríguez, però, alerta que durant aquest període de l'any incrementen dos delictes més com són els robatoris a interior de vehicles i als trasters. I és que recorda la importància de no pensar que aquests espais són "caixes fortes" on es poden anar acumulant compres.

El tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Bernat Picornell, ha posat en valor aquesta coordinació entre els dos cossos de seguretat. "Aquest treball conjunt entre Mossos d'Esquadra i Policia Local hi és sempre, cada dia i de moltes maneres diferents", ha dit el polític i ha afegit "En aquesta ciutat passen moltes coses que necessiten la col·laboració entre els dos cossos".

Imatge conjunta de Policia Local i Mossos d'Esquadra amb el tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Bernat Picornell, i la gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos, durant la presentació de la campanya nadalenca

Imatge conjunta de Policia Local i Mossos d'Esquadra amb el tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Bernat Picornell, i la gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos, durant la presentació de la campanya nadalenca / Foto: Cugat Mèdia


Operacions Neula i Tió, i Banús

La Policia Local, d'altra banda, posa en marxa durant la mateixa època dues operacions més. Per una banda, l'operació Neula i Tió que consisteix a fer inspeccions administratives a comerços per controlar articles nadalencs, com llums de Nadal i altres garlandes, així com joguines. L'objectiu és vetllar perquè compleixin amb la normativa de seguretat i qualitat europea. D'altra banda, també hi ha l'operació Banús, que va dirigida a la vigilància de la venda ambulant sense permís. La intenció és evitar la venda de productes falsificats, una pràctica, però, poc estesa a la ciutat, segons el cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré.




Manel Rodríguez

Al Nadal no únicament hem de pensar en aquells delictes de compres i de furts. Hi ha dos delictes més colaterals, molt importants, que també s'incrementen en aquestes dates. Un és el robatori a l'interior de vehicles perquè la gent guarda compres al maleter i continua comprant, i això és un error. L'altre és guardar-ho tot al traster.

Bernat Picornell

Aquest treball conjunt entre Mossos d'Esquadra i Policia Local hi és sempre, cada dia i de moltes maneres diferents. Hi ha una coordinació del tot fàcil perquè en aquesta ciutat passen moltes coses que necessiten la col·laboració entre els dos cossos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.