La comunitat jueva de Sant Cugat encén l'última espelma de la Hanukkŕ

Més de dues-centes persones s'han reunit al Celler Modernista per celebrar l'últim dia de la festivitat per primera vegada oberta a la ciutadania


  • Comparteix:

La comunitat jueva de Sant Cugat ha celebrat aquest dijous l'últim dia de la Hanukkŕ, la també anomenada Festa de les Llums del calendari jueu. Per primera vegada, la celebració s'ha fet oberta a tota la ciutadania i ha aplegat més de duescentes persones al Celler Modernista. Durant l'acte, diversos membres del col·lectiu jueu de la ciutat han fet parlaments sobre la importŕncia de la celebració i han reivindicat la lluita del seu poble 'de pau i llum'. L'alcalde, Josep Maria Vallčs, ha estat l'encarregat d'encendre la primera de les últimes vuit espelmes del canelobre que s'encenen amb motiu del darrer dia de la celebració.

Tot plegat, segons ha explicat Marc Heymann, un dels membres del recentment creat Col·lectiu Jueu de Sant Cugat, per "normalitzar la vida de la comunitat jueva" a la ciutat. De fet, Haymann ha reconegut que han "fet tard" i que haurien d'haver obert la celebració a tots els veďns "fa temps", ja que la comunitat jueva de Sant Cugat és la més nombrosa de Catalunya. "Ens faltava més organització i gent amb empemta", ha dit Heymann, que ha apuntat que la creació de l'associació i la col·laboració de l'Ajuntament han fet possible la cita d'aquest dijous al Celler Modernista.

La celebració, amb un marcat carŕcter familiar, ha comptat amb activitats de dibuix per als més petits, música i ball en directe i 'sufganiot', un dolç típic jueu que s'assembla a un bunyol farcit de crema o mermelada.

A més de Vallčs, a l'acte han acudit els regidors de Junts Jordi Puigneró i Carme Ardid, i els regidors del PP Alfredo Bergua i Estrella Salanova.




Marc Heymann

És la manera d'expressar la normalització de la vida jueva, d'un col·lectiu que se sent molt arrelat a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.