La direcció i l'AFA de La Mirada planten cara a Junts per presentar una moció per fer l'escola fora del Bosc de Volpelleres

Consideren que la proposta alternativa, al pàrquing contigu a l'escola, s'ha fet "d'esquena a la comunitat educativa"


  • Comparteix:

Zona on

Zona on

La direcció i l'AFA de l'escola La Mirada han fet un comunicat per mostrar el seu 'absolut desacord' amb la moció que Junts presenta al ple per cercar un 'acord definitiu' sobre la ubicació del futur edifici de l'escola. La comunitat educativa es mostra crítica amb l'aposta de Junts, al capdavant del govern, de valorar 'altres alternatives diferents i raonables' al Parc del Bosc de Volpelleres. Segons la direcció i l'AFA, la proposta del 'pla B', als terrenys contigus a l'escola a l'avinguda de la Clota, s'ha abordat 'd'esquena a la comunitat educativa' i va en detriment dels interessos de les famílies i els alumnes.

La comunitat educativa ha sortit al pas de la moció alternativa que Junts presenta a la formulada pel PSC per "tornar a un consens" en la futura ubicació de l'escola La Mirada. El president de l'AFA, Marc Gilabert, es mostra contundent i, en una entrevista a Cugat Mèdia, exposa que "Junts, sense dir-ho, no vol que l'escola es construeixi al Bosc de Volpelleres".

El text dels juntaires argumenta que el procés judicial de la construcció de la nova escola i la situació de sequera -que dificulta la tala i trasplantament d'arbres- dibuixen un "futur incert a curt i mig termini". Els 'timings' no és un tema que preocupi la comunitat educativa. Gilabert apunta que els serveis jurídics que assessoren les famílies apunten que les mesures cautelars que tenen paralitzat l'avançament del projecte podrien aixecar-se al març de 2024.

En aquest sentit, Gilabert manifesta que "paga la pena esperar tres mesos" i contemplar la possibilitat que la justícia doni llum verda a la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres, tal com defensa la comunitat educativa. A més, el president de l'AFA critica que la construcció del centre al pàrquing contigu a l'escola mostra una acumulació d'equipaments públics que no afavoreix el desenvolupament del barri.

Preguntat sobre les ubicacions "alternatives" que menciona la moció de Junts, Gilabert ha afirmat que el govern té alguna altra proposta sobre la taula però que "li toca al govern fer-la pública". Gilabert ha confirmat l'assistència de la comunitat educativa al ple d'aquest divendres on es tractaran les mocions de PSC i l'alternativa de Junts sobre la ubicació de la nova escola.


Marc Gilabert

Volem manifestar el nostre absolut que una de les alternatives sigui a l'avinguda de la Clota. Ningú no ha pensat en l'acumulació de serveis a la zona?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.