Sant Cugat tindrà aquest any 11 nous agents de la Policia Local

La ciutat ha viscut una nit de Cap d'Any tranquil·la, segons el cap del cos, Josep Maria Escarré


  • Comparteix:

Un agent de la Policia Local circulant per la Rambla del Celler / Foto: Ajuntament

Un agent de la Policia Local circulant per la Rambla del Celler / Foto: Ajuntament

La ciutat comptarà aquest 2024 amb 11 nous agents de la Policia Local. Set persones, dues d'elles dones, entren aquest mes a l'Escola de Policia de Catalunya i faran les pràctiques a Sant Cugat al setembre. El cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, també ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia que a finals d'aquest mes el municipi disposarà de 4 agents més dins el procés de mobilitat interadministrativa. Es tracta d'agents que procedeixen d'altres ajuntaments.

Així, el cos de seguretat local dona la benvinguda al nou any amb l'horitzó d'11 nous professionals. No obstant això, Escarré ha apuntat que aquest 2024 hi ha la intenció d'obrir una nova convocatòria per incorporar 5 agents més. Actualment el cos té 78 agents.

Balanç de la Nit de Cap d'Any

"Molt tranquil·la". Aquesta ha estat la valoració del cap de la Policia Local, que recorda que és una tònica que es ve donant en les últimes nits del 31 de desembre. Entre les intervencions a destacar una alcoholèmia positiva que ha rebut una denúncia administrativa, una intoxicació etíl·lica, queixes veïnals per festes, un gos perdut a la Rambla del Celler i un gos mort denunciat per una clínica veterinària.

Consells per a les cavalcades

La Policia Local ja té preparat el dispositiu per a les 5 cavalcades que Sant Cugat viu la tarda del 5 de gener a Sant Cugat, amb nou recorregut, Valldoreix, Mira-sol, la Floresta i les Planes. Escarré dona els següents consells:

  • Posar als nens i nenes elements identificatius en cas de pèrdua
  • No perdre de vista els menuts en aglomeracions
  • Fer respectar la distància de seguretat amb les carrosses
  • Trucar la Policia Local al 092 en cas de viure alguna incidència


  • Quins són els dispositius policials d'aquestes festes?


  • Operació Grèvol: vigilància i presència policial als carrers, sobretot als eixos comercials, per prevenir furts i robatoris. Patrulles mixtes amb els Mossos per incrementar la sensació de seguretat dels botiguers i ciutadans
  • Operació Neula i Tió: inspeccions administratives a botigues per controlar productes nadalencs i joguines per garantir que segueixin la normativa de seguretat i qualitat europea
  • Operació Banús: vigilància de la venda ambulant sense permís per impedir la venda de productes falsificats



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.