Es redueixen a la meitat els robatoris amb força a l'interior de vehicles

Els Mossos valoren si cal allargar l'operatiu específic que ha permès detencions


  • Comparteix:

Imatge d'una de les detencions en l'operatiu / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'una de les detencions en l'operatiu / Foto: Mossos d'Esquadra

L'onada de robatoris amb força a l'interior de vehicles està sota control. Segons els Mossos d'Esquadra, el darrer trimestre de l'any s'han reduït a la meitat les denúncies per aquest fet delictiu, mentre ha estat en marxa l'operatiu policial específic per fer front a l'increment d'aquests robatoris. La coordinació entre els Mossos i la Policia Local, la campanya informativa, i el suport de drons han permès diverses detencions i identificacions vinculades als robatoris. Ara el cos valora si cal allargar aquest operatiu.

Com va avançar Cugat Mèdia, les mesures excepcionals es van posar en marxa l'octubre passat, després de registrar al municipi un increment del 70% en aquest tipus de delictes. Entre gener i setembre del 2023 es van presentar 410 denúncies.

Només entre juliol i setembre, es van comptabilitzar, segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra a Cugat Mèdia, 136 denúncies. Una xifra que s'ha reduït el darrer trimestre de l'any un 49,26%, ja que s'han registrat 69 denúncies.

Nombre de denúncies per mesos

Nombre de denúncies per mesos / Foto: Cugat Mèdia



Des del cos de seguretat, atribueixen aquest descens a l'operatiu policial, que per primera vegada ha utilitzat drons per combatre aquest tipus de delicte. Les accions policials, mantenen, han permès fer detencions i identificacions significatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.