Els ecologistes presenten al·legacions al PDUM per protegir el bosc de Volpelleres

Reclamen que el bosc esdevingui un parc connector sense equipaments


  • Comparteix:

El bosc de Volpelleres / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El bosc de Volpelleres / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

SOS Bosc Volpelleres, ADENC i WWF han presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) per reclamar protecció per al bosc de Volpelleres. Concretament, les entitats ecologistes demanen que el bosc esdevingui un parc connector sense equipaments i amb protecció de connector biològic i que gaudeixi d'una protecció mínima del sòl i vegetació a 100 metres d'amplada des de les lleres de la riera de Volpelleres. En un comunicat, els ecologistes justifiquen aquestes al·legacions perquè un dels eixos del PDUM és 'la preservació dels ecosistemes metropolitans per fer emergir la infraestructura verda com el principal condicionant del desenvolupament urbà'.

Ara, el bosc de Volpelleres està qualificat de parc equipat estructurant. En aquest sentit, l'al·legació reclama que el bosc sigui un parc en què no es pugui construir cap equipament. La membre de SOS Bosc Volpelleres Lurdes Marimon reconeix que la protecció definitiva del bosc "pot trigar molts anys", ja sigui per la via del PDUM com per la via judicial que actualment manté aturada la construcció de l'escola La Mirada.

En el mateix comunicat, les tres entitats celebren que l'Ajuntament hagi "reconegut la necessitat de preservar" el bosc de Volpelleres davant "les incerteses econòmiques, judicials, mediambientals i contractuals de l'actual ubicació per la construcció de La Mirada". També recorden que a l'últim ple es va aprovar una moció per deixar la porta oberta a altres ubicacions per al centre.

Per altra banda, també expliquen que s'han reunit amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del departament d'Acció Climàtica de la Generalitat, Marc Vilahur, a qui han transmès la necessitat de protegir el bosc de Volpelleres. En aquesta trobada, remarquen que Vilahur va recalcar que la futura Agència de la Natura i les noves lleis com la de patrimoni natural i biodiversitat poden afegir "major protecció als espais fluvials i el seu entorn".

Per últim, les tres entitats lamenten que a la tertúlia ciutadana de Cugat Mèdia es justifiqués el projecte de construcció de La Mirada dins del bosc "menyspreant la lluita ecologista".


Lurdes Marimon

La via del PDUM va acabar el desembre amb el termini de les al·legacions. Ara es farà un anàlisi, que són anys. L'altra via és la judicial, que també són anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.