A judici dos acusats d'aconseguir 90.700 euros a oficines bancàries amb DNI d'altres

La Fiscalia demana 6 anys de presó per a cadascun dels dos acusats


  • Comparteix:

Imatge d'una oficina de CaixaBank / Foto: ACN (Joan Tomàs)

Imatge d'una oficina de CaixaBank / Foto: ACN (Joan Tomàs)

L'Audiència de Barcelona jutja la setmana vinent dos acusats d'haver sostret 90.700 euros utilitzant documents d'identitat d'altres persones, les quals suplantaven a entitats bancàries per retirar els diners. Segons la Fiscalia, els dos presumptes estafadors van actuar a gairebé una vintena d'oficines bancàries, entre elles una de Caixa Bank de Sant Cugat. Per aquests fets, la Fiscalia demana per a cadascun d'ells sis anys de presó, el pagament d'una multa de 5.475 euros i el retorn entre els dos dels diners sostrets.

Segons l'escrit de la Fiscalia, els fets van tenir lloc entre març i maig del 2018, temps en què els dos acusats es desplaçaven en cotxe a oficines bancàries de diversos municipis i utilitzaven el mateix 'modus operandi'. Un dels acusats era l'encarregat de conduir fins a les oficines, tot i no disposar de permís de conduir, retirat per diverses sentències fermes. De la seva banda, l'acusada accedia a l'entitat bancària i mitjançant els documents d'identitat i, a vegades la modificació de telèfons o correus electrònics, enganyava el treballador per retirar diners en efectiu.

Les quantitats aconseguides a cada una de les oficines oscil·laven normalment entre els 1.200 euros i els 3.000. Així van a actuar a municipis com Cornellà de Llobregat, Terrassa, Barcelona, Castelldefels, Sitges, el Vendrell i també Sant Cugat, a més de diversos municipis madrilenys.

A judici

Per aquests fets, la Fiscalia reclama sis anys de presó per a cadascun d'ells per un delicte continuat d'ús de document d'identitat fals amb un delicte continuat d'estafa. També el pagament d'una multa de 5.475 euros, a raó de 15 euros diaris durant 12 mesos.

Un dels acusats també ha de fer front a un delicte continuat de conducció sense permís, pel qual la Fiscalia proposa 9 mesos de presó.

A més, reclama el retorn de manera solidària dels diners sostrets: 57.700 euros per a Caixa Bank, 15.000 per al BBVA i 18.000 per al Banc Santander. Les entitats bancàries ja van retornar les quantitats sostretes als clients afectats, i l'acusada ha consignat ja 3.300 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.