Sessions informatives sobre la preinscripció escolar 2023-2024

L'Ajuntament ofereix sessions informatives i també amplia els horaris de l'OME per acompanyar les famílies en el tràmit


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'unes nenes entrant a un centre escolar / Foto: ACN (Mar Martí)

Imatge d'arxiu d'unes nenes entrant a un centre escolar / Foto: ACN (Mar Martí)

Les preinscripcions escolars per al curs 2024-2025 ja tenen data. La Generalitat de Catalunya ha publicat els terminis en els quals les famílies han de fer la presentació de sol·licituds abans de la matrícula, que serà un tràmit totalment telemàtic. Per informar-se bé dels tràmits i resoldre tots els dubtes, l'Ajuntament organitza sessions informatives pels barris, quatres de presencials i una en línia.


Sessions informatives presencials

L'OME també ha programat cinc sessions informatives, a tots els barris de la ciutat, per explicar el procés de preinscripció a mares i pares.
  • Les Planes
  • Casal de Les Planes, 20 de febrer, 18 h (Infantil i Primària).
  • La Floresta
  • Centre sociosanitari La Floresta, 26 de febrer, 18 h (Infantil i Primària).
  • Volpelleres
  • Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori, 27 de febrer, 18 h (Infantil i Primària) i 19 h (ESO).
  • Centre
  • Casa de Cultura, 29 de febrer, 19 h (Infantil i Primària) i 20 h (ESO).

    Sessió informativa en línia

  • El dimarts 5 de març a les 16 h, l'Ajuntament ofereix una sessió en línia per explicar el procediment. Cal accedir al canal de YouTube de l'Ajuntament de Sant Cugat i a Cugat Mèdia.


  • Nova guia educativa +16

    L'Ajuntament explica en un comunicat que enguany s'ha renovat la Guia Educativa de Sant Cugat de 0 a 16 anys (infantil, primària i secundària) perquè les famílies puguin descobrir els centres escolars que ofereix la ciutat i els seus projectes educatius. Com a novetat, s'ha fet una guia específica per als ensenyaments +16. L'Ajuntament vol visibilitzar així l'oferta d'ensenyaments postobligatoris i reforçar tota la informació referida a l'etapa postobligatòria, per fer un millor acompanyament i orientació tant a l'alumnat com a les seves famílies.

    Reforç de l'OME

    Per afrontar aquest període tan important, l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) de Sant Cugat, a més, canvia i amplia l'horari. Des del 5 de febrer l'espai atén telefònicament (010 i 900.10.49.41) de 9 h a 14 h. Els dimecres, l'atenció és presencial, de 9 h a 14 h i de 15.30 h a 18 h. A més, del 14 al 20 de març, l'OME estarà disponible per a les famílies que necessitin suport per a les preinscripcions telemàtiques (cal demanar cita prèvia al telèfon 689.20.40.73).

    Jornades de portes obertes

    A partir d'aquesta setmana s'inicien les jornades de portes obertes per conèixer les instal·lacions i projectes dels centres educatius, un procés que estarà actiu durant un mes en diferents horaris que poden consultar aquí.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.