Trànsit recomana evitar el vehicle privat aquest dimecres per les protestes de la pagesia

Els pagesos faran marxes lentes cap a Barcelona a partir de les 7 del matí


  • Comparteix:

Un moment de la protesta d'aquest dimarts / Foto: Nia Escolà (ACN)

Un moment de la protesta d'aquest dimarts / Foto: Nia Escolà (ACN)

Les pageses i pagesos traslladaran les mobilitzacions cap a Barcelona a partir d'aquest dimecres. Trànsit recomana evitar el vehicle privat i optar pel transport públic. El món de l'agricultura que talla l'A-2 a Ponent ha decidit en assemblea que aquest dimecres, a les 7 del matí, sortiran amb els tractors direcció a la capital catalana. A la Catalunya Central també han decidit fer marxes lentes amb tractor cap a Barcelona dimecres al matí. Els de la zona del Berguedà, el Bages i el Solsonès, que tallen la C-16, agafaran els tractors per anar a unir-se amb els del Vallès a la C-55 i la C-58. A Tarragona i Girona s'han pres decisions similars. A banda, els agricultors a Lleida, la Catalunya Central, Girona, Tarragona i Ebre han acordat fer nit a la carretera, per traslladar aquest dimecres la reivindicació a la capital catalana.

Les mobilitzacions cap a Barcelona comportaran que no hi hagi talls als punts on n'hi està havent aquest dimecres. Els pagesos de la Catalunya Central havien debatut en un primer moment si traslladaven ja aquest dimarts la protesta a les immediacions de Barcelona per acabar-hi d'arribar dimecres, però finalment han decidit fer nit a la C-17 i la C-25 i sortir dimecres al matí. La intenció és baixar per la C-17 i per la C-33 i entrar a Barcelona per l'avinguda Meridiana. Preveuen arribar-hi cap al migdia.

Pel que fa als pagesos de Ponent, que conformen el gruix majoritari del tractors mobilitzats, després de passar la nit a la carretera la columna baixarà cap al Bruc, on s'aturarà per reomplir els dipòsits de combustible dels tractors amb un camió cisterna que hauran desplaçat fins a aquest indret.

La previsió d'aquesta columna és que entrin a Barcelona per l'avinguda Diagonal, on els pagesos deixaran els tractors i aniran a la seu de la Comissió Europea, a la delegació del govern espanyol i finalment a la seu del Govern per reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Els representants dels pagesos li donaran un manifest amb les seves reivindicacions i les signatures que han recollit. Esperen poder parlar amb el màxim representant polític català de les demandes que tenen.

A Tarragona també ho faran així, de tal manera que mantindran el tall de 24 hores a les vies de Montblanc que puguin assumir. Tot i això alguns dels manifestants aniran a passar la nit a casa per descansar abans de reprendre la protesta direcció Barcelona. La previsió és que els que es quedin a la carretera hi estiguin fins a les set del matí i després marxin cap a la capital catalana.

Pel que fa als agricultors de l'Ebre, també se sumaran a la iniciativa dels de Tarragona, i dimecres al matí pujaran cap a Barcelona amb aquesta columna.

Per aquelles persones que vulguin evitar marxes lentes a les vies de confluència amb Sant Cugat poden optar pel transport públic. No obstant això, aquest dimecres hi ha serveis mínims decretats a causa de la vaga general convocada per la CGT i la Intersindical.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.