Sant Cugat registra quatre furts al dia

Les associacions comercials demanen més vigilància


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'eix comercial / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'eix comercial / Foto: Ajuntament

Els Mossos d'Esquadra han registrat durant el 2023 1.621 denúncies per furt. És a dir, quatre al dia. Es tracta d'un 3,34% menys respecte al 2022, una reducció que des del cos destaquen, ja que és un tipus de delicte que s'ha incrementat a altres indrets. Tot i així, des de les associacions comercials demanen més presència policial. De moment, l'associació Sant Cugat Comerç ha creat un grup de Whatsapp per alertar els seus associats de la presència de presumptes lladres.

I és que, com expliquen des de l'entitat comercial, els furts acostumen a tenir poc valor econòmic, però la seva reiteració causa pèrdues significatives per als negocis, alhora que genera sensació d'inseguretat tant a clients com als venedors. És per això que la gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos, reclama incrementar una presència policial que reconeix que ja hi és, però que cal intensificar. "Quan el policia està a Valldoreix, potser estan robant a la plaça d'Octavià", insisteix la gerent, qui insta a clients i venedors a presentar una denúncia en cas de patir un furt.

Tot i així, l'associació ha activat un grup de Whatsapp per als comerços associats on els negocis que acaben de patir un robatori poden alertar a la resta i descriure el sospitós.

De la seva banda, la presidenta de l'Associació de Comerciants de Valldoreix, Olga Arroniz, també se suma a la petició de més presència policial, tot i que la incidència al territori no és la mateixa que a Sant Cugat. Arroniz assegura que a la vila no han patit pràcticament furts, però també posa el focus en les dificultats de control ja que els negocis estan més dispersos.

Detencions

Durant el 2023, els Mossos d'Esquadra han efectuat 22 detencions vinculades a furts. El cap de la comissaria de Sant Cugat, Manel Rodríguez, ha explicat que tenen dues persones identificades, que han estat detingudes en diverses ocasions. "Hi estem a sobre", ha assegurat Rodríguez, qui ha destacat que "és rellevant" que al municipi no s'hagin incrementat els furts.

Es tracta d'un delicte fàcil de cometre, que en el cas de Sant Cugat es produeix sobretot a l'interior de botigues, tant a clients com productes del mateix establiment.






Adela Burgos

Llavors és la nostra manera d'intentar ajudar-nos perquè sí que és cert que últimament, encara que siguin robatoris petits, que no són d'un valor molt alt, és continuu. És un goteig que cada setmana rebem dels nostres comerços associats que els han entrat a robar tal cosa.

Olga Arroniz

Aquí també tenim un problema, que és el tema que estem tots una mica separats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.