Sant Cugat celebra Sant Medir a ritme de sardana

L'Aplec s'ha celebrat amb normalitat malgrat les pluges de primera hora


Temes relacionats

La Penya Regalèssia es renova i incorpora per primer cop dones ( 3/mar/24)


  • Comparteix:

Cultura popular, natura, tradició i germanor. És la combinació amb què Sant Cugat ha celebrat l'Aplec de Sant Medir aquest diumenge, en una jornada que ha arrencat sota l'amenaça de la pluja. Els ruixats, però, han desaparegut just quan ha començat la cercavila fins a l'ermita i al migdia el sol il·luminava el Camp del Miracle.

La cultura popular ha tingut protagonisme especial, sobretot gràcies al fet que l'Entitat Sardanista ha fet enguany de banderera. La dansa s'ha fet notar també durant la cercavila, amb una ballada que ha envoltat el Pi d'en Xandri, al ritme de la peça musical que porta el nom d'aquest arbre, que enguany celebra el 250è aniversari.

Els Castellers, els Geganters, els Bastoners, els Caparrots i el Grup Mediterrània han actuat a la trobada, menys participada que anys anteriors a causa de la previsió meteorològica incerta. L'aplec ha comptat també amb l'ofici religiós i amb l'entrega de llaçades a les colles de Sant Medir.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha posat en valor el transcurs de la jornada. "Hem fet poble tots nosaltres, tant els de Sant Cugat com els de Barcelona i les entitats de cultura popular", ha apuntat.

A les parades de menjar i de faves, una gran novetat: l'Ajuntament ha habilitat una xarxa de telefonia mòbil a través de la tecnologia de satèl·lits StarLink. Així, els comerciants han pogut usar amb garanties els datàfons. Un servei que també han pogut gaudir els cossos de seguretat i treballadors que es trobaven a l'esplanada, al bell mig de Collserola.

Excepcionalment, aquest diumenge la font del Camp del Miracle estava habilitada per beure-hi. L'aigua s'ha portat amb un camió cisterna. A partir d'aquest dilluns, la font tornarà a estar inoperativa.


Josep Maria Vallès

Sant Cugat és un gran poble dins d'una petita ciutat. I avui estem fent poble tots els que hem vingut, tant els de Sant Cugat com els de Barcelona i la cultura popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.