Marc Garcia (Plataforma pel Camp de Futbol de Volpelleres): 'El govern ha desestimat totes les nostres alternatives'

La plataforma veïnal s'ha reunit aquest dijous amb l'alcalde, Josep Maria Vallès


Temes relacionats

L'Ajuntament mantindrà el camp de futbol de Volpelleres com a aparcament mentre busca nous espais (23/feb/24)

Convoquen una concentració contra l'aparcament al camp de futbol de Volpelleres (10/feb/24)

El camp de futbol de Volpelleres torna a ser un aparcament els caps de setmana ( 3/feb/24)


  • Comparteix:

Imatge del cartell de l'aparcament de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del cartell de l'aparcament de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

La Plataforma pel Camp de Futbol de Volpelleres considera infructuosa la reunió que ha mantingut amb l'alcalde, Josep Maria Vallès, aquest dijous sobre la conversió del camp de futbol del barri en aparcament durant els caps de setmana. Segons ha explicat a Cugat Mèdia el portaveu de la plataforma, Marc Garcia, ni l'Ajuntament ha acceptat cap de les alternatives, ni els afectats es conformen amb la negativa. 'Nosaltres continuarem amb la lluita; volem recuperar el camp de futbol i seguirem amb les manifestacions i concentracions', ha explicat Garcia. 'I si hem de buscar una alternativa legal, també ho farem', ha sentenciat. L'alcalde, però, considera que la reunió ha sigut constructiva i no està d'acord amb aquestes afirmacions.

Entre les alternatives proposades per la plataforma hi ha l'habilitació del segon carril de l'avinguda de la Clota com a aparcament els caps de setmana, el condicionament del solar del CAP Can Mates i l'ús del solar reservat a la segona residència, entre d'altres. Els afectats també han suggerit que siguin els comerços qui paguin el lloguer de l'aparcament de Promusa. "Totes les propostes han estat desestimades per inviables", lamenta Garcia.

Segons el portaveu, la solució de l'Ajuntament és posar dues porteries a l'actual camp de voleibol que hi ha al barri, cosa que des de la plataforma no veuen bé. "Nosaltres hem deixat clar que aquesta situació no ens agrada", ha assegurat Garcia.

Per part de l'Ajuntament, a la reunió amb la plataforma han assistit, a més de l'alcalde, la tinenta d'alcaldia de Mobilitat, Cristina Paraira, i el cap de gabinet, Pep Tugues. En una atenció als mitjans, l'alcalde s'ha mostrat sorprès de llegir les declaracions de Marc Garcia a Cugat Mèdia: "Va ser una reunió de treball, col·laborativa, ens va fer una sèrie de propostes, algunes que nosaltres no hi havíem pensat i li vam dir que ens la miraríem i li donaríem retorn. No va ser una reunió tensa ni complicada, va ser per buscar solucions". Vallès ha explicat que des de la plataforma els van dir els dissabtes a la tarda i els diumenges a la tarda també hi ha pocs cotxes aparcats, i que els van dir que mirarien si podien limitar l'aparcament només als matins. Per aquest motiu Vallès ha afirmat que "no té res a veure el que diu amb la reunió que hem tingut". (aquest paràgraf s'ha afegit el divendres 8 de març quan l'alcalde ha respost les preguntes dels periodistes)

Sense camp des de principis de febrer

El camp de futbol de Volpelleres, va quedar fora de servei els caps de setmana a principis de febrer. Així, els divendres, a partir de les 16.30 h, i els dissabtes, diumenges i festius, aquest espai és un aparcament, tal com indica un cartell instal·lat recentment. De fet, fa anys ja s'utilitzava com a tal, però el govern del mandat anterior (ERC, PSC i CUP) va decidir dedicar l'espai, exclusivament, a la pràctica esportiva. L'executiu actual (Junts i ERC) ha decidit reobrir de nou aquests terrenys per als cotxes.

El veïnat ha creat la Plataforma pel Camp de Futbol de Volpelleres, va convocar una primera concentració el 25 de febrer i ha engegat una campanya a Change.org perquè l'Ajuntament "reconsideri la decisió i busqui alternatives que no afectin els equipaments esportius". De moment, han recollit més de 300 signatures.


Marc Garcia

Nosaltres continuarem amb la lluita. Volem recuperar el camp de futbol i si fa falta continuarem amb les manifestacions i amb les concentracions. I si hem de buscar una alternativa legal, també ho farem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.