Càritas atén més famílies ara que abans de la pandèmia

El febrer de 2020 va assistir a 268 famílies a Sant Cugat, i quatre anys després les atencions continuen a l'alça


  • Comparteix:

Imatge d'entrega d'aliments de Càritas durant la pandèmia / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'entrega d'aliments de Càritas durant la pandèmia / Foto: Cugat Mèdia

Càritas de Sant Cugat no ha tornat a tenir les xifres prepandèmiques de famílies ateses. El febrer de 2020, abans que arribés la Covid-19, ara fa quatre anys, Càritas proporcionava ajudes a 268 famílies. Actualment, les atencions continuen a l'alça, ja que segons les darreres xifres de la plataforma, l'abril de 2023, i amb la pandèmia acabada, es van atendre 420 famílies, que equivalen a 968 persones.




Després de quatre anys de la pandèmia pel coronavirus i dels tres mesos de confinament, Càritas de Sant Cugat ha reduït l'atenció a les famílies respecte al punt àlgid de l'epidèmia, durant la primavera i estiu de 2020. El mes anterior de l'inici de la primera onada, el febrer de 2020, van atendre 268 famílies, i sols un mes després la xifra va augmentar a 367. El pic màxim d'assistències va ser al juny de fa quatre anys, quan es van assolir les 589 famílies (1.372 persones) ateses amb el rebost de Càritas.

Durant la segona meitat del primer any pandèmic es va mantenir una mitjana d'unes 465 famílies, xifra que a partir de 2021 va baixar lentament fins a agost, quan es va registrar el mínim de 250 llars santcugatenques. Precisament un any després, l'agost de 2022 i malgrat la pandèmia controlada i amb xifres mínimes, la corba de Càritas va tornar a pujar amb una mitjana de creixement de 20 famílies per mes fins a situar-se el març de 2023 amb un nou màxim, concretament de 445 famílies (1.019 persones). Amb tot, Càritas deixa clar que la xifra d'atencions actualment ha baixat, però "continuen a l'alça" ja que és una dada molt oscil·lant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.