Lachem Bouhaddou: 'El Ramadà és un mes espiritual i de reflexió per desconnectar del món material'

El secretari de la comunitat musulmana a Sant Cugat ha explicat el significat d'aquesta celebració del mes sagrat al 'Connectats'


  • Comparteix:

Lachem Bouhaddou, secretari de la comunitat musulmana a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Lachem Bouhaddou, secretari de la comunitat musulmana a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La comunitat musulmana de Sant Cugat ha iniciat aquest dilluns el Ramadà, la celebració del seu mes sagrat. Durant aquests temps, els musulmans adults sans dejunen des de l'alba fins al vespre i no poden menjar, beure, ni tenir relacions sexuals. A Sant Cugat la comunitat musulmana supera les 1.500 persones entre magrebins i pakistanesos, segons ha indicat Lachem Bouhaddou, secretari de la comunitat musulmana a la ciutat a Cugat Mèdia.

ESCOLTA-HO

La celebració del Ramadà també té un component religiós important. És un mes especial on l'espiritualitat i la reflexió prenen molt protagonisme. A més del dejuni, els practicants fan cinc pregàries al dia i trenquen el dejuni amb un àpat que aplega tota la família al voltant de la taula. L'aigua i els dàtils són els dos ingredients imprescindibles en el trencament del dejuni, que continua amb la 'harira', una sopa amb llegums i carn.

Però no tothom està obligat a fer el ramadà. Els malalts crònics i les persones grans, els infants que no han arribat a la pubertat, les dones amb la menstruació, embarassades o lactants i les persones amb malalties físiques o mentals estan exempts.

Celebrar el Ramadà lluny del país d'origen és força diferent, però Lachem Bouhaddou considera que "gràcies a les generacions que han nascut aquí aquesta diferència ha anat disminuint cada vegada més". Per exemple, en l'àmbit laboral. Segons el secretari de la comunitat musulmana de Sant Cugat "les empreses són cada cop més flexibles i responen bé".

El Ramadà es preveu que finalitzi el 10 d'abril, segons els albiraments de la lluna, ja que el calendari islàmic segueix el cicle lunar.


Lachem Douhaddou

La joventut d'ara no té por de dir que és musulmà i les empreses responen molt bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.