El monument als afectats de la Covid s'inaugurarà el 2025 amb el nom de 'Junts'

La regidora de Cultura diu que els problemes contractuals i el nom del monument van encallar el projecte a l'anterior govern, sumant ara el dèficit


  • Comparteix:

Gerard Viladerbò, fa dos anys quan es va presentar el projecte / Foto: Ajuntament

Gerard Viladerbò, fa dos anys quan es va presentar el projecte / Foto: Ajuntament

El monument d'homenatge als afectats i les victimes de la pandèmia s'inaugurarà com a màxim el juny de 2025, segons ha avançat a Cugat Mèdia la regidora de Cultura, Núria Escamilla. El dèficit que afronta l'Ajuntament impossibilita que l'escultura de Gerard Vilardebò es pugui realitzar aquest any. Escamilla ha puntualitzat que el projecte, idea del govern anterior, va encallar-se per 'temes de funcionament interns, problemes contractuals i el nom de l'escultura'. Segons la regidora juntaire, el govern tripartit (ERC, PSC i CUP) no 'veia correcte' que el nom de l'obra fos 'Junts', en al·lusió al principal grup de l'oposició en aquella època i ara soci majoritari de govern.

Això ha explicat Escamilla a Cugat Mèdia, quan es compleixen aquest dimecres quatre anys de l'inici de la pandèmia. Després d'una reunió amb l'artista i copsant el seu malestar pel retard del projecte, l'Ajuntament s'ha compromès a actualitzar el decret de realització de l'escultura per fer-la realitat l'any vinent, coincidint amb el cinquè aniversari. Escamilla ha explicat que la regidoria de Cultura ha apostat per mantenir el nom de "Junts" per formar part de la creació de Vilardebò, tot i tenir el mateix nom del partit polític que lidera el govern.

L'esperit de l'escultura

Fa dos anys, l'Ajuntament presentava una reproducció a escala del monument que s'instal·larà al Parc Central, a l'alçada de Manel Farrés 45 . Gerard Vilardebò ha representat els barris de Sant Cugat, units dins una circumferència que simbolitza la societat que s'abraça. L'escultura tindrà 3 metres d'alçada i 4 d'amplada i estarà il·luminada de nit.

El monument serà una escultura construïda amb planxa d'acer corten. Dins la circumferència que encercla el monument hi haurà col·locats, al terra, quatre llums que il·luminaran l'interior a la nit. La il·luminació permetrà recórrer el seu interior. La idea de realitzar un monument en record a les víctimes de la Covid-19 va ser resultat d'un procés de participació ciutadana.




Núria Escamilla

Vam treballar perquè es mantingués el nom que l'anterior govern no veia correcte. El nom de "Junts" va donar peu a què l'altre consistori no ho veiés bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.