Esperes d'entre dos i quatre mesos per fer l'exàmen pràctic a les autoescoles de Sant Cugat

Més de 7.500 alumnes del Vallès esperen per poder fer aquesta prova


  • Comparteix:

Cotxes circulant / Font: Cugat Mèdia

Cotxes circulant / Font: Cugat Mèdia

Entre dos i quatre mesos és el temps mínim que s'han d'esperar els alumnes que volen fer l'examen pràctic del carnet de conduir segons les autoescoles de Sant Cugat consultades per Cugat Mèdia. Una xifra que ja fa anys que va a l'alça a conseqüència de la falta d'examinadors i que s'ha agreujat arran de les vagues d'aquests professionals i de la pandèmia. Les autoescoles afirmen que les últimes dades enviades per la Prefectura de Trànsit del Vallès determinaven que 7.877 alumnes amb la teòrica aprovada esperen ser avaluats de la part pràctica.

Amb un ventall molt limitat de dos o tres dies al mes per fer exàmens, les autoescoles intenten que el màxim d'alumnes puguin examinar-se, però no hi ha prou capacitat per abraçar el volum de persones que volen treure's el permís de conduir.

De cara a finals d'abril s'incorporaran 12 examinadors fixes nous així com d'itinerants a la demarcació de Barcelona amb l'objectiu de reforçar la plantilla i reduir els temps d'espera actuals. Unes dades, però que no serviran per desembragar la situació, ja que fa un parell de mesos van marxar nou examinadors, segons la propietària de l'autoescola En Marxa, Delia Llamas, a Cugat Mèdia.

En el cas d'aquesta autoescola, s'ha optat per endarrerir el moment en què els alumnes comencen la formació pràctica, havent-hi ara una espera de tres mesos. Així, un cop estiguin preparats per fer l'examen de conduir podran avaluar-se sense esperar.


Delia Llamas

El fet que hi hagi pocs examinadors és que els alumnes s'han d'esperar per poder començar la seva formació. La intenció és que no s'hagin d'esperar per examinar o s'hagin d'esperar el menys possible per poder fer l'examen. Però estaríem parlant que aquest temps d'espera és d'entre 3 i 4 mesos per poder començar les pràctiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.