Les perruqueries de Sant Cugat ja s'autolimiten l'ús de l'aigua

'OD', 'Poodles', 'Silvia Escuder' i 'Essència' expliquen a Cugat Mèdia com afronten la fase d'emergència per la sequera


  • Comparteix:

Les perruqueries són uns negocis que necessiten l'aigua obligatòriament per poder desenvolupar la seva tasca de manera òptima. Des de la neteja del local fins a esbaldir els cabells, aquests centres consumeixen diàriament molts litres d'aigua, i per culpa de la sequera, aquest ús l'estan limitant per decisió i consciència pròpia, ja que avui dia la Generalitat encara no ha dictat cap restricció per a aquests negocis. Cugat Mèdia ha parlat amb quatre perruqueries de la ciutat, OD, Essència, Sílvia Escuder i la perruqueria canina Poodles, i totes expliquen en quina situació es troben en relació amb l'escassetat d'aigua que afecta el nostre país, quines mesures ja estan aplicant per aprofitar-la, i com preveuen el futur del seu establiment si la situació no canvia.

L'escassetat d'aigua causada per la sequera que Catalunya pateix des de fa més de tres anys, i en especial des dels últims mesos, obliga a adaptar l'ús que en fan les perruqueries. La mesura més evident per estalviar aigua és la de reduir el temps del rentat dels cabells dels clients. Malgrat que Sant Cugat es trobi en la fase 1 d'emergència per sequera des del febrer, en aquesta fase no es limita l'ús d'aigua en aquests comerços i, per tant, s'autolimiten per consciència pròpia.

Fins que l'aigua no surt calenta, guardar-la

Les perruqueries Sílvia Escuder i Essència comparteixen una tècnica d'estalvi que asseguren que a les cases ja s'aplica des de sempre: quan arriben a primera hora del matí i engeguen les aixetes per fer el primer rentat de cabells, l'aigua que surt freda abans no surti la calenta, la guarden en cubells i l'aprofiten després per la neteja del local o del material que fan servir. D'aquesta manera no malbaraten una quantitat de litres que no poden aplicar als clients abans de rentar-los els cabells.

Aixetes iòniques, una tècnica innovadora i ecosostenible

En aquests temps on cal estalviar aigua, també cal adaptar la feina per garantir una perruqueria sostenible i per aconseguir-ho sovint cal incorporar noves eines. És el cas de les aixetes iòniques, que ja estan presents a les santcugatenques OD i Silvia Escuder. Aquestes aixetes, que permeten augmentar la pressió d'aigua, i així redueixen el temps del rentat, contenen unes llavors al seu interior que purifiquen l'aigua.

Poodles, la perruqueria canina que replanteja el seu funcionament

En general, quan una persona va a la perruqueria, ja hi va amb els cabells nets. No és el cas, però, dels gossos, gats o altres animals, que arriben a les seves perruqueries amb el pèl brut. És per això que Poodles, una perruqueria canina de Sant Cugat, assegura que la neteja de les mascotes requereix bastant més aigua que les perruqueries d'humans, i per tant admeten que si la sequera empitjora, es plantejarien la continuïtat.

Però Poodles no és l'única perruqueria que tem pel seu futur. Les pluges de Setmana Santa han permès posposar l'entrada de la fase 2 de l'emergència fins passat l'estiu, però si continua sense ploure no es podrà evitar, i aquí sí que les perruqueries podrien patir restriccions importants que podrien afectar la seva activitat.



Lourdes Calatayud, OD Sant Cugat

Nosaltres tenim unes aixetes que són iòniques que el que fan és, a part de purificar l'aigua, la pressió l'augmenten un 200%, el que redueix el seu consum un 50%.

Verónica Ayuso, Poodles

Tu a la perruqueria vas amb el cabell més o menys net i bé. Els gossos venen bruts i és molt necessàri netejar-los. Treballar amb els cabells bruts com es podria treballar a les perruqueries humanes ens seria molt més fàcil, i aqui és una mica més complicat. Però s'ha de fer.

Silvia Escuder

Sobretot és pel matí, la primera vegada que obrim l'aixeta ens tarda bastant en sortir l'aigua calenta. Aleshores és quan recollim aquella aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.