El projecte 'Ajuntament, a prop' es centra ara en persones majors de 80 anys o més que visquin amb altres persones grans


  • Comparteix:

El regidor de Serveis Socials ha presentat la iniciativa a la Fira de Serveis de Benestar Social, celebrada a Cornellà

El regidor de Serveis Socials ha presentat la iniciativa a la Fira de Serveis de Benestar Social, celebrada a Cornellà

L'Ajuntament de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona han engegat una nova fase del projecte 'L'ajuntament, a prop', pensat per proporcionar a la gent gran tota la informació sobre els recursos sanitaris i de benestar social dels que disposen. En aquesta ocasió, la campanya va dirigida a les persones de 80 anys o més que viuen acompanyades d'una altra persona major del 60 anys.

El projecte 'L'Ajuntament a prop', que durant l'any passat es va centrar en les persones grans que viuen soles, va dirigit en aquesta fase als ciutadans de 80 anys o més que viuen acompanyats d'una persona de prop de 60 anys.

Amb aquesta voluntat, dos membres dels serveis socials del municipi es dedicaran a visitar els domicilis d'aquestes persones i els informaran dels recursos de que disposen, mitjançant una entrevista pactada. Ho ha explicat el regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs, que ha estat l'encarregat de presentar aquesta iniciativa durant la 6ena Fira de Serveis de Benestar Social que s'ha fet a Cornellà.

Enric Tomàs

L'objectiu és apropar l'Ajuntament a la gent gran i informar-los sobre tots els recursos socials i de benestar de que disposen. A més, la intenció també és recollir i copsar les seves demandes.


Tomàs ha explicat que la proposta també pretén recollir les necessitats de la gent gran i saber quins recursos són els més demanats per part d'aquest sector. És per això que el projecte compta amb la presència d'un sociòleg proporcionat per la Diputació de Barcelona, que s'encarregarà de recollir i classificar les dades que s'extreguin d'aquestes entrevistes. Enric Tomàs.

Enric Tomàs

El projecte es porta a terme a partir d'un educador social i d'una treballadora familiar, i també compta amb un coordinador dels serveis socials. També intervindrà un sociòleg que recollirà les dades i les demandes de la gent gran.


L'any passat es van realitzar a Sant Cugat un total de 225 entrevistes informatives a la gent gran que viu sola. Segons el regidor de Serveis Socials, es tracta d'un projecte important i necessari per la millora i el bénestar de la gent gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.