Neix una associació de trastorns d'ansietat i ajuda mútua a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb una nova associació per a persones afectades per trastorns d'ansietat. Amb el nom de 'Trastorns d'ansietat i ajuda mútua', aquesta entitat ha nascut fa un mes aproximadament i es reuneix cada dijous a la tarda a l'Ateneu. Segons el seu president, Antonio Fermoso, l'objectiu és que les persones que pateixen aquest problema puguin compartir-lo i ajudar-se mútuament.

Amb l'objectiu d'intentar pal·liar els problemes i els trastorns derivats de l'ansietat, que avui en dia pateix una part important de la ciutadania, s'ha creat a Sant Cugat l'associació "Trastorns d'ansietat i ajuda mútua". Es tracta d'un grup de suport mutu entre les persones afectades directa o indirectament per aquesta problemàtica i que es reuneix , des de fa un mes, a l'Ateneu Santcugatenc els dijous de set a nou del vespre.

Segons el seu president, Antonio Fermoso, l'associació no està dirigida per cap psicòleg sinó que pretén que els afectats disposin d'un espai per explicar les seves angoixes i on, entre tots, s'intenten proporcionar tècniques per reduir l'ansietat.

Antonio Fermoso

És un grup d'ajuda mútua on cada efectat explica les seva problemàtica o el que vol sobre aquest tema. Entre tots fixem uns objectius per intentar que l'ansietat es redueixi.


El president de l'associació matisa també que, en cap cas, l'entitat no pretén substituir la tasca que fan psicòlegs o metges sinó que es tracta d'obrir una altre via per intentar pal·liar l'angoixa de les persones que ho pateixen.

I és que, segons Fermoso, l'ansietat en sí no representa cap problema en casos lleus però sí que pot arribar a comportar complicacions quan es pateix en nivell elevats. Fins i tot, diu Fermoso, pot requerir medicació, tot i que aquesta es pot anar reduint amb el pas del temps.

Antonio Fermoso

El problema sorgeix quan l'ansietat domina la teva vida. Normalment els trastorns d'ansietat tenen moltes variants i tenen a veure amb les fòbies, per exemple.


L'associació, que ja fa deu anys que està instaurada a Barcelona, compta de moment a Sant Cugat amb mitja dotzena de persones i el telèfon de contacte és el 646.71.53.94.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.