El CASC apropa la difícil realitat dels moviments antimilitaristes a Israel


  • Comparteix:

Toni Álvarez, membre de l'assemblea antimilitarista de catalunya, ha explicat les experiències d'un recent viatge a Israel i Palestina

Toni Álvarez, membre de l'assemblea antimilitarista de catalunya, ha explicat les experiències d'un recent viatge a Israel i Palestina

Els moviments antimilitaristes d'Israel són acusats de traïció i pateixen la repressió d'un estat fortament militzaritzat. Aquesta és un dels testimonis que ha aportat aquest dimecres l'activista Toni Álvarez, membre de l'Assemblea Antimilitarista de Catalunya, en una xerrada organitzada pel CASC, titulada 'Antimilitarisme contra l'ocupació a Palestina'.

Una delegació de l'Assemblea Antimilitarista de Catalunya acaba de tornar d'una visita a Israel. El viatge ha servit per comprovar sobre el terreny el resultat de l'aportació econòmica que la campanya d'objecció fiscal de l'any passat va destinar als moviments antimilitaristes israelians. Aquesta ajuda es va traduir en una aportació de 20.000 euros a repartir entre cinc col·lectius que treballen a favor d'una resolució pacífica del conflicte i per defensar els drets del poble palestí i de la població àrab que viu a Israel.

Toni Álvarez, membre de l'Assemblea Antimilitarista de Catalunya, ha explicat que aquests col·lectius viuen una situació molt precària i pateixen la repressió implacable de l'estat d'Israel.

Toni Álvarez

Són molt poca gent i són considerats traïdors i moltes vegades repressaliats. Uan estàvem allà van agredir un insubmís perquè col·laborava amb un partit àrabo-israelià.


Entre els col·lectius que lluiten, des d'Israel, per la desmilitarització i la defensa dels drets dels palestins, Álvarez ha destacat l'activisme de les 'dones de negre' que es manifesten setmanalment en diferents ciutats israelianes i que pateixen insults i intimidacions. Toni Álvarez també ha esmentat l'important paper d'alguns grups de ciutadans israelians, minoritaris, que fan d'escuts humans per evitar, amb la seva presència, els atacs contra la població civil palestina per part de l'exèrcit israelià.

Álvarez ha explicat, a més, que la delegació antimilitarista catalana va poder constatar de forma directa la brutalitat de l'estat d'Israel i la seva indiferència envers el patiment del poble palestí.

Toni Álvarez

Vam constatar la militarització brutal que es viu a l'estat d'Israel i vam veure com funciona el 'consens israelià'. El problema palestí no existeix, només Israel pateix les conseqüències en forma de terrorisme.


La xerrada de Toni Álvarez, organitzada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), ha tingut lloc aquest dimecres al vespre a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.