El Saló del Còmic s'inaugura avui amb 4 exposicions fetes pel Taller d'Escenografia del Centre Cultural


  • Comparteix:

Des d'avui i fins el proper diumenge tots els afeccionats al còmic podran gaudir a la Fira de Barcelona, de la tradicional cita anual amb el Saló del Còmic. A més dels tradicionals estands, s'hi podran veure 4 exposicions d'autors premiats l'any passat dissenyades i construïdes pel Taller d'Escenografies del Centre Cultural de Sant Cugat.

Per quart any consecutiu, el Taller de Disseny i Construcció d'Escenografia del Centre Cultural de Sant Cugat és protagonista al Saló del Còmic 2005, que s'inaugura avui i es manté obert al públic fins el diumenge dia 12. I és que aquest taller, dirigit per Carles Pujol, ha construït 4 exposicions basades en les històries d'alguns dels guanyadors del concurs de còmics que es va organitzar l'any passat en el marc d'aquest Saló. Així, han dissenyat per aquesta edició uns lavabos públics molt bruts i decadents en honor de l'obra d'Horacio Altuna, o una aula d'una escola dels 70 en honor de Manel Fontdevila, entre d'altres.

Pujol ha volgut destacar la llibertat que els han deixat els autors per fer la seva feina creativa, una feina que s'ha elaborat partint sempre de les fonts, és a dir, dels propis còmics, on hi ha buscat aquells elements que puguin ser definitoris dels artistes per plasmar-los així a l'exposició. Carles Pujol.

Carles Pujol

Normalment llegeixes i busques detalls característics de l'autor, però que pugui ser reproduit en un decorat i que quedi bé


Pujol, a més, ha volgut incidir en les dificultats d'un encàrrec com el del Saló del Còmic, ja que les exposicions s'han fet al Centre Cultural i després s'han hagut de traslladar. El responsable del taller ha destacat les diferències entre aquest tipus d'encàrrecs i el que normalment fan al Centre Cultural.

Carles Pujol

Aquesta és una feina que té una vida finita, que se sap que morirà amb l'acabament del saló. En canvi els decorats que fem habitualment han de construir-se perquè tinguin més vida, ja que hauran de muntar-se i desmuntar-se desenes de vegades en altres teatres i de diferents dimensions


Recordem que aquestes exposicions es poden veure en el Saló del Còmic 2005 al recinte de Fira de Barcelona-2, des d'avui i fins el diumenge dia 12 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.